Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 20 de novembre del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície previst pel diumenge. Observeu com tindrem un borrasca just al damunt.


Avui dissabte el pas d'un sistema frontal poc actiu ens portarà un dia molt ennuvolat, especialment al matí, amb obertura de clarianes a partir de la tarda. Podria caure algun plugim poc destacable, situació que també es donarà a la resta de demarcació.

La temperatura pot pujar fins als 13/15 cº a la costa i fins als 14/16 cº a l'interior., cap al Pirineu es quedaran per sota dels 10 cº.

El vent al nostre sector costaner bufarà de garbí a uns 14/16 nusos, amb ratxes superiors, durant tot el matí. A la tarda es mantindrà el garbí amb uns 15 nusos de vent sostingut. Al nord del Cap de Begur s'arribarà als 24 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada durant aquest matí. A la tarda es mantindrà la maror, amb àrees de forta maror al nord del Cap de Begur.



Mapa de vent en superfície previst per aquest dissabte al matí. Observeu com tindrem garbinada.


Demà diumenge tindrem un sistema de baixes pressions just a sobre nostre, es preveu que durant el matí tinguem predomini del sol, no obstant, a partir de migdia començaran a crèixer moltes nuvolades en punts de l'interior i en especial a prop del Montseny, amb possibilitats d'algunes precipitacions entre feble i moderades, que es traslladaran cap a la costa. A Palamós podria caure algun ruixat poc important a la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot pujar fins als 12/14 cº a la costa i fins als 10/12 cº a l'interior. La mínima baixarà fins als 5/7 cº a la costa i fins als 2/4 c º a l'interior, amb glaçades al Pirineu i valls properes.

El vent durant la nit de dissabte bufarà fluix i de component sud i oest. A la matinada de diumenge bufarà aponentat a uns 6/8 nusos. Al matí de diumenge tindrem garbí a uns 14/16 nusos. A la tarda tindrem garbí aponentat a uns 16/20 nusos, amb ratxes superiors. Durant la nit de diumenge el garbí o ponent bufarà a uns 8/10 nusos.

L'estat de la mar pot mantenir-se amb maror generalitzada durant la nit de dissabte. A la matinada de diumenge hi haurà marejol arran de costa i maror mar endins, amb mar de fons de sud-oest. Al matí de diumenge hi haurà maror generalitzada. A la tarda tindrem la mateixa situació. Durant la nit de diumenge quedarà entre marejol o maror arran de costa i maror mar endins.