Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 23 de febrer del 2011

Aires de primavera tot esperant el retorn de l'hivern


Marfull florit (Viburnum tinus).


Només cal anar a fer una volta pels meravellosos paratges que ens envolten, com les Gavarres o Castell, per poder contemplar com la primavera de mica en mica es va acostant., això ho comprovarem amb la visió de la floració de moltes plantes com el marfull típic del sotabosc de l'alzinar, o altres flors, com les violetes boscanes. L'aparició d'alguns cúmuls a sobre els camps verds i florits, al llarg de la jornada, també donaven un cert toc primaveral.

No obstant, tot i aquesta relativa bonança, encara ens trobem a l'hivern i sembla que ens podria portar alguna fredorada, almenys això semblen indicar els mapes del temps, ja que a partir de diumenge a la tarda, les temperatures podrien patir una devallada destacable, amb l'aparició d'alguns ruixats i una entrada posterior de vent fred de tramuntana, que donarà una sensació tèrmica de ple hivern., ara com ara, aquest refredament de l'ambient podria mantenir-se unes quantes jornades. Així doncs aprofiteu fins dissabte, ja que el bon temps té els dies comptats.

Pel que fa les dades del dia de Palamós, la màxima ha pujat fins a 15,5ºc, la mínima ha baixat fins a 9,8ºc. El vent ha bufat amb component nord fluix, fins a primeres hores de la tarda, llavors ha entrat vent de garbí a 10/15km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa. La humitat ha rondat el 49/87% i la pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1015/1023hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous a Palamós s'espera un dia amb predomini del sol a les hores centrals i nuvolusitat força abundant a primeres hores i al llarg de la tarda/vespre.

La temperatura màxima pot pujar fins a 14/16ºc a la costa, fins a 17/19ºc a l'interior i fins a 8/12ºc al Pirineu. La mínima pot devallar fins a 7/10ºc a la costa fins a 4/6ºc a l'interior i fins a -2/2ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix de tramuntana, fins la matinada de dijous, tot i que al nord del Cap de Begur la tramuntana pot bufar a 10/15 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable. A la tarda tindrem vent de garbí a 6/10 nusos., al nord del Cap de Begur hi haurà tramuntana a 15/20 nusos. A la nit hi haurà tramuntana a 8/12 nusos, superior al nord el Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de dijous. Al matí hi haurà la mateixa situació igual com a la tarda. A la nit tindrem marejol arran de costa




Violeta boscana (Viola odorata).



Cúmuls a sobre les Gavarres.



Cúmuls al damunt dels camps verds i florits a les Gavarres.