Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 1 de febrer del 2011

Avís d'huracà molt perillós a Austràlia

Imatge satèl.lit on s'observa l'impressionant huracà "Yasi" que s'acosta a Austràlia.


Les pròximes hores caldrà estar atents a les conseqüències potencialment catastròfiques que podran esdevenir a la zona nord-est d'Austràlia, a causa de l'arribada d'un huracà molt potent de categoria 5 (la màxima que pot assolir), el qual ens deixa imatges com la de l'encapçalament, amb un ull molt ben definit., tot sembla indicar que ens trobem amb una altre de les conseqüències del fenòmen de La Niña. Els ciclons tropicals o huracans, a Austràlia reben el curiós nom de Willy-Willy.

L'Oficina Meteorològica d'Austràlia ha emès un avís de cicló tropical per a les illes i les zones costaneres entre Cap Melville i Sarina, que s'estén terra endins fins a Croydon i Hughenden.
A les 4:00 am, hora australiana, el cicló tropical anoment Yasi, de categoria 5, es va detectar a 650 quilòmetres a l'est-nord-est de Cairns i a 650 quilòmetres al nord-est de Townsville, amb un moviment cap a l'oest sud-oest a 30 quilòmetres per hora.



Situació actual i zona prevista d'impacte.


Segons l'Oficina Meteorològica d'Austràlia, Yasi és un cicló tropical molt gran i poderós que representa una amenaça molt greu per a la vida i per a les propietats de les persones a l'àrea d'afectació, sobretot entre Port Douglas i Townsville. El cicló ha assolit categoria 5, i continuarà movent-se en direcció oest-sud-oest durant el dia d'avui.

Els residents a les zones costaneres situades dins de l'advertiment, i en particular entre Port Douglas i Townsville estan específicament advertides d'un augment extremadament perillós del nivell del mar, amb onades, corrents fortes i inundacions de les zones baixes que s'esten cap a l'interior. Les persones que viuen en zones que puguin veure's afectades per aquestes inundacions, hauran de prendre mesures per protegir la seva propietat tant com sigui possible, i estar preparats per a seguir les instruccions pel que fa a l'evacuació de l'àrea si així ho aconsellen les autoritats.

Vents perillosos amb ratxes de 90 km/h, s'espera que afectin a les illes costaneres durant el pròxim matí, extenent-se sobre la costa durant el dia, i més cap a l'interior durant la nit.

Entre Cooktown i Ingham aquests vents tindran ràfegues destructives de més de 125km/hr durant la tarda i ràfegues molt destructives de més de 280 km/h entre Port Douglas i Cardwell durant la nit.

Aquest huracà portarà pluges i inundacions des de Cooktown fins a Sarina durant la tarda i a continuació, s'estendran terra endins durant la nit.

Les persones que viuen entre Cap Melville i Sarina, i fins a Croydon i Hughenden, han de completar els preparatius d'emergència de forma ràpida i estar preparats per a refugiar-se en un lloc segur. Els vaixells i les propietats s'han d'intentar assegurar en la mesura del possible.

Detalls del cicló Yasi a les 4:00 am EST:

. Centre situat a 15,7 graus Sud Orient 151.7 graus
. Ubicació amb exactitud a 20 quilòmetres
. Moviment recents cap a l'oest- sud-oest a 30 quilòmetres per hora
. Ràfegues de vent a prop del centre: 295 quilòmetres per hora
. Gravetat de la categoria: 5
. Pressió central: 924hpa

Estarem atents a les seves conseqüències.