Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 22 de febrer del 2011

Vent i núvols


Imatge captada per la càmera de TV3 on s'aprecien els núvols d'aquesta tarda.


Avui podem dir que hem tingut un dia dividit en dues meitats, ja que tot i la previsió de vent, aquest meteor no ha aparegut fins les quatre de la tarda, ja que fins llavors era molt fluix o en calma. Molt diferent era la situació que tenien al sud del país, on les ratxes de vent de mestral ja arribaven a superar els 100km/h, com els 145km/h de la Sènia, els 129,6km/h d' El Perelló o els 127,4km/h d'Amposta. A la nostra zona, com he comentat, el vent ha arribat més tard., a Portbou han assolit els 143,6km/h aquesta tarda i a Roses s'ha arribat a 66,24km/h., a Palamós hem arribat a una ratxa màxima de 58km/h, amb vent de tramuntana i mestral a 25/30km/h de mitjana.

Pel que fa a l'estat del cel, aquest s'ha mostrat força canviant, ja que al matí hi havien molts cúmuls però amb predomini del sol., a la tarda hem tingut molts núvols alts i mitjos, que han cobert completament el cel i fins i tot han deixat algunes virgues. On s'hi que han recollit algunes precipitacions, en aquest cas en forma de neu, ha estat al Pirineu, sobretot al vessant nord de la serralada. Els registres han estat irregulars ja que, a causa del vent, s'ha desplaçat molta neu i el fenòmen del torb ha estat freqüent. Els gruixos més importants enregistrats són entre els 17 i 25 cm a l'estació de Boi Taüll (2500 m), els 24 cm a Certascan (2400m), els 16 cm a les Planes de Son (1540 m) i els 5 cm del Refugi de les Ares (1800 m) tots ells ubicats al nord del Pallars Sobirà i de l'Alta Ribagorça, i a la Val d'Aran. També s'han acumulat 6 cm a Estana (1500 m) a la Cerdanya.

Altres dades del dia de Palamós, màxima 14,2ºc, mínima 6,4ºc., marejol arran de costa i forta maror mar endins., pressió màxima 1013hpa, mínima 1008hpa., humitat màxima 89% mínima 57%. Dades de meteoclimatic.com i meteocat.com


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres tindrem un dia assolellat, amb alguns núvols alts a primeres hores i al llarg de la tarda., al vespre pot quedar el cel cobert.

La temperatura no tindrà grans canvis.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 20/24 nusos, fins la matinada de dimecres. Al matí el vent afluixarà, la tramuntana pot arribar a 6/10 nusos. A la tarda tindrem vent fluix de garbí. A la nit hi haurà vent fluix de tramuntana.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa i forta maror mar endins, fins la matinada de dimecres. Al matí hi haurà mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit tindrem la mateixa situació.