Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 17 de febrer del 2011

Dia de tempestes i ruixats irregulars


Enclusa de tempesta vista aquesta tarda des de Calonge.


Les tempestes i els ruixats irregulars han estat la tònica dominant de la jornada d'avui a la meitat est del país, siguent especialment intensos a la zona de la Costa Central, com ho demostren els 39,2mm caiguts a Begues, els 32,8mm de St. Boi de Llobregat o els 23,4mm de Barcelona-El Maduixer.

A Palamós durant aquest matí hem tingut un ruixat amb forma de tempesta, que ens ha deixat 7,2mm a la zona del Port Marina, 4mm a les Cases Noves o 2,2mm a prop de l'Esglèsia.., aquest ruixat fins i tot ha deixat una petita calamarsada.



Mapa de llamps d'avui.


Altres dades de precipitació del Baix Empordà fins les vuit del vespre:

Palafrugell 7,8mm
Llafranc 4,8mm
Calonge 3,4mm
La Bisbal 3mm
Verges 3mm

A la resta de demarcació trobem quantitats força significatives, sobretot a la comarca veïna de l'Alt Empordà, com són els 26,3mm de La Jonquera, els 18mm de L'Escala o els 16,4mm de Castelló d'Empúries. També podem trobar els 7,9mm de Banyoles o els 6,2mm de Girona-Devesa.

Pel que fa a altres dades del dia a Palamós., temperatura màxima 12,2ºc, temperatura mínima 7,8ºc. El vent ha bufat de llebeig fins a primeres hores a uns 10/20km/h, la resta de jornada ha dominat la tramuntana, fluixa al matí i arribant als 10/20 km/h durant la tarda. El mar s'ha mantingut amb maror mar endins i marejol arran de costa. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 993/1000hpa i la humitat ha rondat el 67/90%. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest divendres

En les immediates hores encara poden anar caient algunes pluges febles a tot l'Empordà, sobretot a la part nord i en altres indrets de la demarcació també pot caure alguna roina. S'espera que l'ambient sigui assolellat al llarg de la jornada, amb algun núvol residual al matí.

La temperatura pot pujar fins a 13/15ºc a la costa, fins a 15/17ºc a l'interior i fins a 5/11ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 6/8ºc a la costa, fins a 1/5ºc a l'interior i fins a -6/0ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 18/24 nusos fins la matinada de divendres, mar endins es poden assolir els 25/30 nusos. Al matí hi haurà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana al nord del Cap de Begur a 18/22 nusos. A la tarda tindrem vent fluix de direcció variable o calma, amb tramuntana al nord del Cap de Begur a 12/15 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component nord.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror fora de la protecció costanera i forta maror mar endins, amb onatge direcció nord, fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació. A la tarda tindrem marejol o mar arrissada arran de costa i maror mar endins. A la nit s'espera mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.