Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 de febrer del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície amb fronts. Observeu com s'acosta un sistema frontal per l'oest de la Península.


Aquest dissabte el pas d'un sistema frontal molt desgastat, provinent de l'oest de la Península, ens portarà un nou augment de la nuvolusitat. A Palamós durant el matí esperem àmplies clarianes, però al llarg de la tarda i fins la matinada de diumenge, el cel quedarà cobert. És possible que caigui alguna roina o plugim al llarg del vespre i la nit de dissabte a diumenge.

La temperatura pot pujar fins a 12/14ºc a la costa, fins a 15/20ºc a l'interior de la demarcació i fins a 8/12ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8ºc a la costa, fins a 1/3ºc a l'interior i fins a -2/2ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, serà fluix i de component sud. A la tarda tindrem vent de garbí a 10/12 nusos. A la nit hi haurà vent de ponent o garbí a 8/10 nusos, superior mar endins.

L'estat de la mar, al llarg del matí, es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. A la tarda tindrem maror generalitzada. A la nit s'espera marejol arran de costa i maror mar endins.


Aquest proper diumenge s'espera un dia amb predomini del sol, però amb el creixement d'algunes nuvolades de tarda que poden deixar algun ruixat o nucli tempestuós a l'interior de la demarcació, sobretot a prop del Montseny.

La temperatura màxima no tindrà grans canvis i la mínima pot ser més elevada que la jornada anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluix amb component nord, a la matinada de diumenge. Al matí hi haurà tramuntana a 12/15 nusos, superior al nord del Cap de Begur, on s'arribarà a 20/25 nusos. A la tarda tindrem vent fluix de direcció variable o calma, amb tramuntana al nord del Cap de Begur a 10/14 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de component variable o calma.

L'estat de la mar, al llarg de la matinada, es mantindrà amb mar arrissada arran de costa i marejol mar endins. Al matí hi haurà mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit s'espera mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins.