Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 8 de febrer del 2011

Boira persistent fins a migdia


Imatge de satèl.lit on veiem la boira que ens ha afectat avui.


Novament avui la boira s'ha mantingut de manera persistent fins a migdia, a tota la nostra zona costanera, mantenint un ambient fresc arran de mar., fins i tot, aquesta boira marítima coneguda com a boira d'advecció i més típica dels mesos primaverals, s'ha internat fins a indrets de l'interior, tot aprofitant la manca de radiació solar, la llargada de la nit i l'abundant humitat, arribant fins a la ciutat de Girona, on aquesta boira no ha deixat que la temperatura mínima baixés tant com en altres jornades.
Com veiem a la imatge de l'encapçalament, aquesta boira situada al damunt del mar afectava gairebé tota la costa catalana, especialment a la Costa Brava i arribava al pre-litoral de la demarcació.

Pel que fa a les dades del dia de Palamós, la jornada s'ha llevat amb molts núvols baixos, boirines i boira alta, amb més sol a migdia. La màxima només ha pujat fins a 10,9ºc degut a l'efecte de la boira alta, la mínima ha baixat fins a 5,1ºc. El vent ha bufat fluix amb predomini del sud, ratxa màxima 21km/h. El mar s'ha mantingut amb marejol mar endins i entre mar arrissada o marejol arran de costa, sobretot durant la tarda. La humitat s'ha mogut entre el 77/94% i la pressió ha oscil.lat entre els 1021/1026hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dimecres

Aquest dimecres a Palamós tindrem un dia molt semblant al d'avui, amb molts núvols baixos, boirines o boires altes al matí, amb més estones de sol a partir de migdia.

La temperatura pot pujar fins a 10/12ºc a la costa, fins a 14/18ºc a l'interior i fins a 10/14ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 4/6ºc a la costa, fins a -2/2ºc a l'interior i fins a -4/0ºc al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà molt fluix amb component sud-oest, fins la matinada de dimecres. A partir de migdia tindrem garbí a 8/10 nusos. A la tarda pot bufar garbí a 10/12 nusos. Al llarg de la nit pot continuar el sud-oest a 8/10 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol, fins la matinada de dimecres. Al matí hi haurà marejol generalitzat, igual com a la tarda. A la nit es mantindrà el marejol.



Imatge d'aquest matí de la càmera de TV3 de l'Estartit, on s'observen rajos de sol entre els núvols baixos.