Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 13 de febrer del 2011

Es trenca la monotonia


Mapa de precipitació previst per dilluns a migdia.


Després d'unes jornades marcades per la mateixa tònica de temps, per fi l'anticicló es comença a enretirar., això permetrà que ens arribi un sistema frontal poc actiu, que donarà lloc a la formació d'una borrasca al damunt nostre, però amb una ràpida translació cap a l'est. Aquest fet serà suficient per trencar amb aquesta monotonia meteorològica i per portar-nos algunes precipitacions generals però poc generoses. Durant el dia d'avui hem pogut comprobar com a part dels freqüents núvols baixos que tenim habitualment, també han aparegut nombrosos núvols alts, degut a l'acostament del sistema frontal.
Un altre dels elements característics que ens indiquen l'arribada del front ha estat el fort vent de llebeig, el qual ha bufat a uns 25/35km/h de forma sostinguda, amb una ratxa màxima de 53km/h., aquest fet ha alterat notablement l'estat de la mar, amb ones d1,4m mar endins i d'1m arran de costa, juntament amb un augment del seu nivell, després de les minves de les darreres jornades.

Pel que a fa altres dades del dia, la màxima ha pujat fins a 12,8ºc, la míma ha sigut de 6,2ºc. La pressió atmosfèrica denota una forta devallada, ja que ha oscil.lat entre els 1018/1007hpa. La humitat ha rondat el 85/95%. Dades de meteoclimatic. com i Puertos del Estado.


Previsió per aquest dilluns

Aquest dilluns el pas de la perturbació ens donarà un dia molt ennuvolat, amb alguna clariana esporàdica a partir de la tarda. Es preveu que pugui ploure a qualsevol indret de la demarcació al llarg del matí i fins a primeres hores de la tarda, amb quantitats que poden oscil.lar entre els 5/10mm, amb una cota de neu d'uns 1200m al matí, baixant ràpidament fins als 900m de cares a la tarda. Independentment, a partir de la tarda/vespre podran crèixer algunes nuvolades a la zona interior de la demarcació, a la seva meitat oest, i podran acabar amb alguna tempesta local acompanyada amb calamarsa, traslladant-se cap al sud de la Costa Brava.

La temperatura màxima podrà pujar fins a 9/11ºc a la costa, fins a 10/12ºc a l'interior i fins a 4/10ºc al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 5/8ºc a la costa, fins a 2/4ºc a l'interior i fins a -5/0ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest a uns 6/10 nusos, fins la matinada de dilluns. Al matí tindrem vent fluix de direcció variable. A la tarda entrarà la tramuntana a 8/10 nusos, superior mar endins i al nord del Cap de Begur, on arribarà a 25 nusos. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada fins la matinada de dilluns. Al matí es mantindrà la mateixa situació. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror o forta maror mar endins. A la nit pot quedar marejol arran de costa i maror mar endins.


Mapa de pressió en superfície previst per dilluns al matí, on es pot comprobar com tindrem una perturbació al damunt nostre.