Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 16 de febrer del 2011

Nevades històriques a la Península de Corea


La costa est de la Península Coreana coberta per la neu.


Després de les intenses nevades caigudes als Estats Units, aquesta vegada qui ha rebut les conseqüències ha estat la Península de Corea. Durant la darrera setmana, hi ha hagut una invasió d'aire fred, especialment intensa, que podria haver estat impulsada per l'oscil.lació àrtica (índex AO) en fase negativa.

Els habitants de la costa est de Corea del Sud han patit la nevada més important dels últims 100 anys, amb la qual cosa, centenars d'automobilistes van quedar encallats tot esperant ser rescatats, i centenars de cases es van esfonsar sota el pes de la neu. El govern de Corea del Sud ha desplegat 12.000 soldats per ajudar i rescatar els residents.

La imatge tant nítida de l'encapçalament, ha estat presa durant la jornada d'ahir pel sensor MODIS, situat a bord del satèl.lit Aqua de la NASA, gràcies a la manca de nuvolusitat.
En aquesta imatge podem comprobar una enorme superfície coberta de neu.

Segons l'Agència France-Presse, a la ciutat portuària de Samcheok es van enregistrar 100cm de neu els passats 11 i 12 de febrer., aquesta és la quantitat de neu més gran des de l'any 1911, quan es comença a recollir dades.
A la ciutat de Gangneung, situada a prop de Pyeongchang, van caure 77cm., l'oest de Seül es va escapar de les fortes nevades, encara que el riu Han es va congelar per primera vegada des de fa molts anys.

Una nevada tant forta com aquesta no arribava tant al sud des de la dècada dels anys 60 del segle passat.

El clima de Corea del Sud

El país tendeix a tenir un clima continental humit i un clima subtropical humit i es veu afectat pel monsó d'Àsia oriental, amb precipitacions més abundants a l'estiu, durant la curta temporada de pluges anomenada jangma, que comença a finals de juny i acaba a finals de juliol. Els hiverns poden ser molt freds degut a la influència de les masses d'aire fred que provenen de Sibèria, amb una temperatura mínima que pot arribar a - 20ºc a la part més septentrional del país. En el país veí del nord, l'hivern encara és més rigorós ja que té una tendència encara més continental i es pot baixar fins a -30ºc., a la seva capital Pyongyang, hi poden caure entre 20/30 nevades al llarg de l'hivern.

A Seül, capital de Corea del Sud i situat al nord del país, la mitjana de la temperatura mínima dels mesos hivernals pot oscil.lar entre els -4/-7ºc i la mitjana de les màximes pot ser d'uns 0,8/3,7ºc., en canvi, a l'agost la mitjana de les màximes és de 29.5ºc i la de les mínimes és de 22,2ºc. La precipitació mitjana anual és de 1370mm. Les nevades poden ser força freqüents en aquest indret.

Les temperatures a l'hivern són més altes al llarg de la costa sud i considerablement més baixes a l'interior muntanyós. Les precipitacions es concentren en els mesos d'estiu, de juny a setembre. En aquesta mateixa època, la costa sud pot estar afectada pels tifons, amb vents forts i pluges intenses.