Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 26 de febrer del 2011

Previsió pel cap de setmana


Mapa de superfície previst per diumenge a la tarda.Observeu com entre l'anticicló allargassat de nord a sud i la perturbació d'Itàlia ens arriba vent fred del nord.


Aquest dissabte l'acostament d'un sistema frontal molt desgastat, procedent del nord, ens portarà una jornada amb nuvolusitat variable, més important a partir de la tarda. No s'espera precipitació, en tot cas, pot caure alguna roina o feble nevada a la zona pirinenca (cara nord), en principi per damunt dels 1500m, baixant de cota fins als 1200m al llarg del vespre.

La temperatura pot pujar fins a 15/17ºc a la costa, fins a 17/21ºc a l'interior de la demarcació, en especial a l'Alt Empordà i Gironès, i fins a 9/15ºc al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí, bufarà fluix i de direcció variable. A la tarda tindrem vent fluix de garbí. A la nit hi haurà vent fluix de direcció variable, amb tramuntana a 16/24 nusos al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar, durant aquest matí, es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i maror mar endins. A la tarda hi haurà mar arrissada arran de costa i marejol o maror mar endins. A la nit tindrem mar calma o arrissada arran de costa, amb marejol mar endins i maror al nord del Cap de Begur.



Mapa de vent en superfície previst per diumenge a la tarda. Observeu com tindrem tramuntanada.


Aquest diumenge, veurem com el pas del sistema frontal, haurà deixat oberta la porta a l'entrada de vent fred de tramuntana. S'espera que les temperatures tinguin una progressiva devallada, amb mínimes que es poden donar al final del dia. Es preveu que durant el matí hi hagi predomini de l'ambient assolellat a la major part de la demarcació, no obstant, poden crèixer alguns ruixats o nuclis tempestuosos des de primeres hores, a sobre el mar o fregant la costa al sud de la Costa Brava. També al llarg de la tarda, poden tornar a crèixer algunes nuvolades a redós de la tramuntana, sobretot a l'interior de la Selva, amb possibiltat que caigui algun ruixat, amb una cota de neu d'uns 800m., no es descarta que algun ruixat pugui anar acompanyat de calamarsa o calabruix i que fins i tot, arribi a caure a la costa selvatana.

La temperatura pot pujar fins a 11/14ºc a la costa, fins a 9/12ºc a l'interior i fins a 1/6ºc al Pirineu. La mínima es pot donar al final del dia, amb temperatures àmpliament negatives al Pirineu, properes als 2/4ºc a l'interior i als 6/8ºc a la costa.

El vent al nostre sector costaner durant la matinada de diumenge, bufarà de tramuntana a 15/20 nusos., superior al nord del Cap de Begur, on s'arribarà a 24/30 nusos. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda la tramuntana es reforçarà a 20/24 nusos., al nord del Cap de Begur es pot arribar a 30/35 nusos. A la nit s'espera la mateixa situació.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa, i maror mar endins, amb àrees de forta maror, durant la matinada de diumenge. Al matí hi haurà maror arran de costa i forta maror o maregassa mar endins. A la tarda i a la nit tindrem la mateixa situació.