Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 27 d’octubre del 2013

Dies 25 i 26 d'octubre: núvols baixos i creuer Star Clipper

Núvols baixos vistos el passat divendres a sobre el puig Cargol. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


El passat divendres 25 d'octubre, per no portar la contrària, vàrem tenir una altre mostra de monotonia meteorològica, un fet al qual ja estem habituats en aquest mes d'octubre poc prolífic en pluges.
En contrapunt a aquest avorriment meteorològic, al llarg de tot el dia es van formar núvols baixos que es veien empessos pel vent de mar i creaven boires o boirines a les muntanyes del litoral, tal com podem veure a la fotografia de l'encapçalament, on apareix el cim del puig Cargol cobert per núvols baixos.
L'elevada humitat relativa ens deixà abundant rosada de bon matí i boirines, amb una marcada estuba al centre del dia.

D'altre banda, les temperatures de la nostre comarca van ser notablement càlides i xafogoses, amb màximes de 25ºC a l'interior de la mateixa, i unes mínimes no gaire fredes, amb molts valors de 15ºC.
A Palamós només es baixà fins als 18,7ºC de mínima.

Màximes enregistrades el passat divendres 25 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 25,1ºC (15,3ºC)., Monells 25,1ºC (13,4ºC)., la Tallada d'Empordà 25,0ºC (15,1ºC)., Torroella de Montgrí 24,9ºC (16,1ºC)., Castell d'Aro 23,0ºC (15,0ºC).

Pel que fa a les altres dades meteorològiques del passat divendres 25 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 21,6ºC, mínima 18,7ºC. Cel cobert de bon matí St i Sc 7/8, amb boirines., domini del sol a migdia, amb intervals de núvols baixos i alts Sc, Cu i Ci 4/8., cel amb abundants núvols baixos a la tarda Sc, St 6/8. Vent de component S i SE, a 6/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 18km/h SE. Estat de la mar amb mar de fons de xaloc, amb marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,82m a les 15:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1018hPa, mínima 1015hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 89%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull de fotos del passat divendres, amb temps assolellat, però amb molts núvols baixos a la serralada litoral


Temps assolellat, amb núvols baixos sobre els estreps de les Gavarres i Cirrus des de cala Margarida. Imatge mostrada al portal de notícies 324.cat.








En un altre ordre de coses, els passatgers del creuer Star Clipper van poder gaudir d'un divendres amb temps plàcid, un fet poc comú per aquestes dates (més avall el podeu veure en un recull de fotos).

L'Star Clipper és una goleta de quatre pals en casc d'acer, construït el 1991, però inspirat en els grans vaixells de vela del segle XVIII i principis del XIX que creuaven tots els oceans.
Es tracta d'un creuer de luxe, amb pavelló de Luxemburg i generalment navega pel mar Mediterrani. Amb una eslora de 115 m, té 85 cabines i una capacitat per a 170 hostes.
Ofereix creuers d'hivern a la península de Malàisia i Tailàndia.
L'Star Flyer, el seu vaixell bessó, propietat del mateix armador, Star Clippers, amb seu a Mònaco, s'utilitza per navegar a la Polinèsia Francesa.


Fotos amb el creuer Star Clipper com a protagonista










Per acabar amb el resum, ahir dissabte 26 d'octubre, el dia es va presentar bàsicament ennuvolat St, Sc 7/8 i amb boirines, amb alguna tímida clariana o resol a migdia.
L'ambient fou notablement humit, amb xafogor i rosada abundant de bon matí.

Pel que fa a les temperatures de la nostre comarca, les màximes van tenir comportaments molt dispars segons l'indret., mentre que en alguns punts de l'interior van ser un o dos graus més baixes que el dia anterior, a prop de la costa van ser iguals a lleugerament superiors, com és el cas de Palamós.
Per la seva banda, les mínimes van ser lleugerament més altes a la major part d'estacions.

Màximes enregistrades ahir dissabte 26 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Bisbal d'Empordà 24,5ºC (15,4ºC)., Monells 23,8ºC (14,6ºC)., la Tallada d'Empordà 23,4ºC (16,2ºC)., Castell d'Aro 23,0ºC (16,3ºC)., Torroella de Montgrí 22,3ºC (16,3ºC).

Pel que fa a les altres dades meteorològiques d'ahir dissabte 26 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 22,6ºC, mínima 18,4ºC. Vent de component E i NE, a 5/10km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 23km/h E. Estat de la mar amb mar de fons de llevant, amb maror arran de costa (ones de 0,5/1m) i maror o forta maror mar endins (onatge sig. de 1,3m a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1019hPa, mínima 1017hPa. Humitat relativa màxima 97%, mínima 88%. (Dades de meteoclimatic.com)