Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 19 d’octubre del 2013

Previsió pel cap de setmana: núvols dissabte i més sol diumenge

Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 14:00h. S'observa vent de component sud i sud-est a 10 nusos al nostre sector costaner. Mar endins i al cap de Creus pot bufar a 15/20 nusos.


Avui dissabte a Palamós, l'arribada d'un sistema frontal molt desgastat generat per la profunda borrasca que hi ha a l'oest de la península, ens deixarà un dia dominat per la presència de núvols en varis nivells troposfèrics, amb alguna clariana o resol. No es descarta que puguin caure quatre gotes al llarg de la nit/matinada dissabte a diumenge.

La temperatura màxima serà una mica més baixa que la del divendres cap a l'interior i serà estable cap a la costa, però amb xafogor molt marcada.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud i sud-est, a 8/12 nusos de mitjana fins al vespre. A la nit el vent pot afluixar, però sense acabar de desaparèixer.

A mar tindrem mar de fons del sud-est, amb maror generalitzada (ones d'entre 0,5-1m) al llarg de tot el dia.


Mapa de coberta nuvolosa prevista per avui dissabte a les 14:00h Veiem com els núvols poden mig tapar el cel.


Aquest diumenge a Palamós esperem que els núvols es vagin disipant i que quedi un dia dominat pel sol, però aquest es veurà enterenyinat per abundants núvols alts i mitjans de formes capricioses, a més, el vent de mar pot arrossegar algun núvol baix.

La temperatura mínima serà lleugerament més baixa que el dia anterior i la màxima podrà pujar una mica, gràcies a la major presència de l'astre rei.

El vent al nostre sector costaner bufarà de component sud, a 4/8 nusos, durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda tindrem vent de garbí o xaloc a 6/10 nusos. A la nit quedarà vent de garbí fluixet, però amb el pas de les hores quedarà vent fluixet de direcció variable o calma.

A mar tindrem mar de fons de llevant o xaloc durant tot el dia, amb marejol o un xic de maror.