Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 10 d’octubre del 2013

Dimecres 9 d'octubre: calma abans del canvi de temps

Núvols baixos i mar en calma ahir dimecres de bon matí. Imatge mostrada a l'Espai del Temps de TV3.


La tranquil·litat meteorològica que es respirava ahir dimecres a Palamós, va tenir com a factors més contrastats la presència d'abundants núvos baixos St i Sc que arribaren a cobrir el cel en diferents moments del dia, a més, l'absència d'un vent destacable i la falta de mar de fons van propiciar que hi hagués mar plana o arrissada arran de costa, especialment durant les primeres hores del dia, tal com podeu comprobar a la imatge superior i a les altres fotografies que apareixen més avall.

Aquesta tranquil·litat manifestada al llarg d'ahir dimecres, és el preludi del canvi de temps que ens afectarà avui dijous, coincidint amb el pas d'un front fred generat per la borrasca que hi haurà a França.
Aquest fet obrirà les portes a la caiguda d'algun plugim o ruixat a partir de la tarda/vespre, i a una devallada dels termòmetres força destacada, amb un divendres marcat per un ambient notablement fresc a la costa i, fins i tot, fred a l'interior i al Pirineu.
El canvi de temps també ens portarà una entrada de la tramuntana, la qual podrà bufar de forma moderada a partir del vespre.


Mar plana i núvols baixos a la sortida de sol d'ahir. Imatge mostrada al programa Els Matins de TV3 (minut 26:56).


Pel que fa a les temperatures màximes d'ahir dimecres al Baix Empordà, aquestes van ser una mica més baixes que el dia anterior, ja que rondaren els 22ºC als indrets més càlids, en canvi, a Palamós va ser una mica més alta.
Degut als núvols, les mínimes van ser un parell de graus més altes, i a Palamós també va passar el mateix, amb una mínima de 16,7ºC.

Màximes enregistrades ahir dimecres 9 d'octubre al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 22,5ºC (12,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 22,4ºC (14,6ºC)., la Tallada d'Empordà 22,2ºC (14,0ºC)., Torroella de Montgrí 21,9ºC (14,2ºC)., Monells 21,0ºC (13,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir dimecres 9 d'octubre del 2013 a Palamós., temperatura màxima 21,8ºC, mínima 16,7ºC. Vent de component N de matinada, a 10km/h de mitjana., vent de l'ESE al matí, a 5/10km/h de mitjana., vent del SO a la tarda, a 5km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 29km/h N. Estat de la mar amb mar plana o arrissada al matí, i un xic de marejol a la tarda., mar endins hi havia maror (onatge sig. d'1m a les 14:00h davant el cap de Begur). Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 88%, mínima 68%. (Dades de meteoclimatic.com)


Recull fotogràfic de la sortida de sol d'ahir amb mar plana i núvols baixos


Sortida de sol entre núvols baixos. Imatge mostrada a El Tiempo de TV1.


Sol i núvols.


Mar calma a la Negre de Sota Margarida.


Núvols baixos a la cala del Morro del Vedell.