Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 26 d’octubre del 2013

Previsió pel cap de setmana: núvols baixos, humitats i canvi d'hora

Mapa de núvols baixos previstos per avui dissabte a les 14:00h. S'observa una coberta nuvolosa molt destacada a la costa.


Avui dissabte a Palamós, la presència de vent humit de llevant o xaloc, ens portarà un dia amb núvols baixos molt abundants i boirines que deixaran el cel tapat durant molts moments del dia. No es descarta que caigui alguna roina o quatre gotes esporàdiques.

La temperatura màxima serà igual o lleugerament més baixa que el dia anterior, però amb molta xafogor.

El vent al nostre sector costaner pot bufar amb component sud, sud-est i est, al llarg de tot el dia, a 4/8 nusos.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es veurà afectat per la mar de fons de xaloc, amb marejol o maror arran de costa (ones d'entre 0,3/0,7m) i maror mar endins (ones d'entre 1/1,25m), al llarg de tot el dia.

Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 14.00h. Bufarà llevant o xaloc a 5 nusos a prop de la costa.


Aquest diumenge a Palamós ens llevarem amb núvols baixos molt abundants, boirines i rosada, però amb el pas de les hores els núvols s'aniran trencant i quedarà un dia assolellat, amb intervals de núvols baixos i algunes franges de núvols alts, més destacats a darreres hores del dia.

Les temperatures màximes, degut a l'ambient més assolellat, experimentaran una lleugera pujada respecte al dia anterior. Les mínimes seran molt similars.

El vent al nostre sector costaner restarà en calma o bufarà a 2/5km/h amb component sud, durant la matinada de diumenge. Al matí entrarà vent de garbí a 4/8 nusos, però al migdia i a la tarda pot bufar vent fluixet de direcció variable.
A la nit s'espera vent de llebeig a 8/12 nusos, el qual anirà pujant d'intensitat amb el pas de les hores, fins arribar als 20 nusos el matí de dilluns.

L'estat de la mar al nostre sector costaner es mantindrà amb una marcada mar de fons de xaloc, amb maror generalitzada (ones properes al metre d'altura), al llarg de tot el dia.

CANVI D'HORA

Com és habitual per aquestes dates, aquest cap de setmana tindrem el canvi d'hora de cada any i estrenarem l'horari d'hivern. A les tres de la matinada d'aquest diumenge els rellotges s'hauran de retardar una hora, amb la qual cosa a les tres tornaran a ser les dues.
Amb aquest horari diumenge ja es farà de nit a un quart de set de la tarda.