Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 12 d’octubre del 2013

Previsió pel cap de setmana: pujada del termòmetre a migdia

Mapa de diferència entre les màximes d'avui dissabte i les previstes per demà diumenge. Veiem com demà diumenge les temperatures màximes seran tres quatre graus més elevades.


Avui dissabte a Palamós, després de la sotragada que van experimentar les temperatures durant la jornada d'ahir, la situació meteorològica vindrà marcada per una recuperació força destacada dels termòmetres a migdia.
L'estat del cel estarà marcat per abundant nuvolositat de tipus baix, especialment a la primera meitat del dia., no obstant, es preveu que el sol s'acabi imposant al migdia/tarda. Tot això sense acabar de fer net del tot, ja que el cel pot quedar enterenyinat per núvols alts a la tarda/vespre, siguent una massa de núvols prims provinents del sud de la península.

La temperatura màxima pot rondar els 19/21ºC a la costa i prelitoral, els 16/18ºC a l'interior i els 12/14ºC al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner, durant aquest matí veurem com anirà entrant vent de garbí que arribarà als 8/10 nusos de mitjana. A la tarda tindrem vent de component sud-oest a 15/20 nusos de mitjana. Al vespre/nit hi haurà vent de garbí a 8/10 nusos, però anirà desapareixent amb el pas de les hores.

A mar durant les immediates hores cal esperar mar arrissada arran de costa, però al migdia ja hi haurà marejol. A la tarda es preveu maror generalitzada. A la nit quedarà mar de fons del sud-oest, amb marejol o un xic de maror.


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte al vespre. Observem com bufarà garbí a 15/20 nusos.


Aquest diumenge a Palamós esperem intervals de núvols baixos en varis moments de la jornada i grans clarianes. Aquests núvols baixos es formaran degut a l'entrada d'un lleuger flux de vent marítim.

La temperatura mínima serà més elevada que el dia anterior i la màxima també podrà pujar.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component nord, durant la matinada de diumenge. Al matí i a la tarda tindrem vent de llevant o gregal a 6/8 nusos de mitjana. A la nit bufarà vent de gregal a 8/10 nusos de mitjana.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol durant la matinada. Al matí i a la tarda s'espera marejol arran de costa i maror mar endins. A la nit hi haurà una situació semblant.