Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 5 d’octubre del 2013

Previsió pel cap de setmana: és manté una certa inestabilitat

Mapa isobàric amb precipitació previst per avui al vespre. Veiem com apareixen taques blaves a sobre nostre malgrat l'anticicló.


Avui dissabte a Palamós, preveiem que la presència d'un important embossament d'aire fred en altura, amb isotermes de -15ºC a 500hPa aquesta tarda i de -18ºC a 500hPa a la nit, juntament amb la formació d'una zona de convergència de vents al sud de la Costa Brava, faran que desprès d'un matí dominat pel sol, però amb intervals de núvols en varis nivells troposferics, es puguin donar les condicions necessàries pel creixement de grans nuvolades que poden descarregar ruixats i tempestes de tarda localment intenses i amb calamarsa, entre el sud del Baix Empordà i la Selva.
Com sol ser habitual en aquests tipus de situacions, Palamós es trobarà just a la frontera d'aquesta inestabilitat, amb la qual cosa podran augmentar els núvols, però en principi només haurien de caure quatre gotes.

La temperatura màxima serà lleugerament més alta que el dia anterior.

El vent al nostre sector costaner bufarà de tramuntana a 6/10 nusos durant aquest matí., mar endins i al cap de Creus bufarà a 20 nusos, amb ratxes superiors. A partir del migdia tindrem vent fluixet de direcció variable, amb domini del component sud-oest. A la tarda tindrem vent fluixet de component sud-oest.,  mar endins i al cap de Creus s'espera tramuntana a 20/25 nusos. Al vespre i a la nit es preveu vent fluixet de component nord.,  mar endins i al cap de Creus pot bufar tramuntana a 20/25 nusos.

A mar en les properes hores tindrem forta maror generalitzada (ones de 2m), amb mar de fons de llevant. A la tarda hi haurà de maror a forta maror arran de costa. Mar endins hi haurà forta maror, amb mar creuada (mar de vent del nord i mar de fons de llevant). A la nit es preveu maror arran de costa i forta maror mar endins.


Mapa de vent en superfície previst per avui a les 17:00h. S'observa vent del nord a 25 nusos al golf de Lleó i garbí a Palamós.


Mapa de temperatura a 500hPa previst per la nit de dissabte a diumenge. Es preveuen isotermes de -18ºC a 5700m, les quals, per contrast amb la temperatura de l'aigua del mar poden generar tempestes a sobre del mateix.


Aquest diumenge a Palamós, seguirem sota la influència de l'aire fred en altura, amb isotermes de -18ºC a 500hPa a l'Empordà, i també hi haurà aire fresc en capes baixes, amb isotermes de 9ºC a 850hPa.
Amb aquesta situació la temperatura serà una mica més baixa i amb el lleuger rebuf que hi haurà al sud de la Costa Brava, poden formar-se núvols baixos abundants durant tot el dia, amb cel cobert al sud del Baix Empordà i la Selva marítima, on no es descarta algun plugim en quasevol moment. A prop del Montseny tampoc es descarta alguna tronada.
A la nostre vila es preveuen intervals nuvolosos en varis nivells durant tot el dia.

La temperatura màxima serà un parell de graus més baixa que el dia anterior i la mínima també serà més baixa.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component nord a 10 nusos durant la matinada de diumenge., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 20 nusos. Al matí tindrem una situació similar. A partir del migdia i a la tarda bufarà vent fluixet de direcció variable., mar endins seguirà la tramuntana a 15/20 nusos. A la nit es preveu vent fluixet de tramuntana., mar endins i al cap de Creus podrà bufar a 20 nusos.

A mar tindrem maror arran de costa i forta maror mar endins, durant la matinada i el matí de diumenge. A la tarda hi haurà entre marejol i maror arran de costa i forta maror mar endins i al nord del cap de Begur. A la nit tindrem una situació semblant.