Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 24 d’agost del 2009

Dimarts inestable


Foto d'aquesta tarda on s'observen cirrus i núvols baixos, indicatiu del canvi de temps.

Tot i la indecisió que encara mantenen alguns models, sembla que aquest proper dimarts a Palamós, vindrà marcat pel pas d'un front suficientment actiu com per portar-nos algun ruixat i una lleugera baixada de les temperatures.
La jornada començarà amb abundants núvols baixos i vent de llevant d'uns 10 nusos, que podria alterar l'estat de la mar, amb àrees de maror., sobretot caldrà parar atenció a la platja de la Fosca, on el corrent i l'onatge pot fer molt perillós el bany.


Model WAM ., observeu els vents de llevant que tindrem.

La pluja podria fer acte de presència a primera hora de la tarda, en forma d'algun ruixat de curta durada, però de forta intensitat.


Model GFS de precipitacions, on es veu que aquestes ens poden afectar.

Els vents de llevant ens acompanyaran fins a la tarda, on ràpidament el vent giraria a gregal d'uns 20 nusos i faria baixar el grau d'humitat i també la temperatura, al mateix temps que disminuiria la probabilitat de precipitacions.



Model WAM ., observeu el gir dels vents a gregal a la tarda.

Dimecres a la tarda es preveu que encara es mantingui l'inestabilitat en forma de ruixats a l'interior de la província.

Independentment del que passi demà, serà interessant poder veure el butlletí climàtic del mes d'agost, de ben segur que les anomalies pel que fa a temperatures elevades i la falta de precipitacions a la nostra zona i en altres punts del país seran més que destacables.

Dades actuals:

25.7 ºC
88 % hr
1008 hPa
màxima de 31.2 ºC
mínima de 21.6 ºC
cel enterenyinat
vent fluix de xaloc