Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 10 d’agost de 2009

Fàbrica de cirrusAquestes darreres jornades hem vist com les previsions meteorològiques es complien amb força precisió a Palamós i a la provincia de Girona, on els ruixats i tempestes s'han donat a l'interior i a la zona pirinenca, deixant al marge la zona costanera.
Les tempestes han estat molt localitzades i si bé, en alguns llocs decarregaven amb forta intensitat, a pocs quilòmetres en prou feines s'adonaven.

A les següents fotografies, podrem veure els límits d'una d'aquestes tempestes que hem vist passar a la llunyania.
Els grans cumulunimbus són generadors de molts tipus de núvols, els cirrus són un d'ells.
Si observem la foto superior, es pot veure el límit d'una enclusa de tempesta.
La tempesta està fabricant cirrus, aquests núvols formats per cristalls de gel els podrem trobar entre els 7 i els 13 km d'alçada. També els cirrocúmuls i els altocúmuls poden generar-los. Els cirrus generats pels cumulonimbus poden recòrrer grans distàncies, impulsats pels vents en alçada i són un indicador del temps que pot estar fent a llocs molt llunyans i també del temps que podem tenir en poques hores.

A les dues fotografies inferiors, a part de l'enclusa nuvolosa, també hi podrem veure altres tipus de núvols generats pel cumulonimbus, com són els altocúmuls o bé els estrats.Dades actuals

27.3 ºC
55 % hr
1017 hPa
mínima de 20.4 ºC
cel amb cirrus i núvols baixos 3/8
vent fluix de gregal