Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 22 d’agost del 2009

Previsió pel cap de setmana



Aquest cap de setmana vindrà marcat per una normalització de les temperatures, després de l'onada de calor que hem patit aquests darrers dies, en forma de xafogor acusada a la costa i sobretot a l'interior de la província, on les màximes s'han acostat als 40 ºC durant vàries jornades seguides.

L'anticicló de 1020 hPa que tindrem a sobre nostre, s'encarregarà de mantenir el temps assolellat a la nostra zona, amb possibilitats d'algun núvol baix transitori arran de mar.
Les nuvolades de tarda seran presents al Ripollès, nord del Berguedà i Alta Garrotxa, on podríen acabar amb alguna tempesta.

Els vents durant tot el cap de setmana seran de component nord, sobretot a primeres hores del matí i durant les nits, amb predomini dels vents de xaloc i garbí la resta d'hores, amb velocitats compreses entre els 10/15 nusos.


Per fugir d'aquest temps tant monòton, mireu què va succeir un 30 de juny del 2007, davant les platges de la localitat grega de Velika Larissa, el vídeo següent recull aquestes imatges:



I parlant de monotonia, cal dir que ja estem entrant a la recta final del mes d'agost, época on les tempestes ja hauríen de començar a treure el nas per les nostres contrades, veurem com es comportarà el temps la setmana que vé i si ens depara alguna sorpresa a partir del dimarts, ja que en aquests moments, segons els models que consultis, alguns deixen entreveure canvis importants i d'altres una continuació del temps estable, esperem que a partir del dilluns es posin d'acord.