Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 13 de setembre del 2009

Setmana inestable


Mapa de temperatures a 500 hPa previst per dimarts.

Aquesta tarda el litre que ens ha plogut, pot ser l'aperitiu del temps que tindrem aquesta propera setmana, caracteritzada per la inestabilitat acusada, en forma de ruixats irregulars a la major part del país. L'ovella negre continuarà siguent l'Alt Empordà, degut a la presència de vents terrers que disminuiran molt les possibilitats de pluja.
Aquesta inestabilitat vindrà propiciada per una bossa d'aire fred d'uns -14/-16 ºC a uns 500 hPa, d'origen siberià.

Les situacions d'embossament d'aire fred, molts cops són sinònim d'inundacions i tempestes potents, el litre que ens ha caigut avui és un exemple que això no sempre és així, degut a què amb l'aire fred, no n'hi ha prou per crear grans precipitacions, si no és combina amb altres factors, com per exemple l'aport d'humitat procedent del Mediterrani, no hi ha res a fer.

Les pròximes jornades, haurem d'estar atents a la possible formació d'una baixa enfront les nostres costes, a mesura que avanci la setmana, això ens podria facilitar aquest aport d'humitat., val a dir, que aquest tipus de situacions són molt difícils de modelitzar i en poques hores la situació pot donar un gir inesperat, degut als moviments erràtics d'aquestes bosses d'aire fred.
Caldrà estar atents.

Ara mateix :

22.7 ºC
80 % hr
1012 hPa
mínima de 19 ºC
màxima de 25.1 ºC
pluja: 1mm
cel cobert
vent fluix de garbí