Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 2 de maig de 2010

Dades d'avui i situació per les properes hores


El creuer "Wind Spirit" amb el cel ennuvolat com a teló de fons.

El dia d'avui ha vingut marcat per l'abundant nuvolusitat, acompanyada en certs moments per ruixats que deixaven quantitats poc destacables i també per alguna tímida ullada de sol.
El vent s'ha mostrat molt encalmat durant tot el dia i la mar semblava un mirall, o lleugerament arrissada.
Sembla que l'abundant nuvolusitat i alguna pluja feble, ens voldrà continuar acompanyant les properes hores i durant el dia de demà.
L'estat de la mar, s'anirà alterant al llarg del dilluns, fins arribar a àrees de maror fora de la protecció costanera, degut a l'entrada de la tramuntana agregalada que podrà bufar a uns 15/20 nusos i acostar-se als 30 nusos al final de la jornada. Durant la nit de dilluns a dimarts, el vent de provences podrà augmentar encara més d'intensitat, aixecant maror generalitzada fins la linia costanera i forta maror mar endins.
Atenció amb la navegació marítima a partir del dilluns a la tarda i sobretot durant el dimarts, ja que el provençal podrà bufar a uns 40 nusos i podriem tenir ones de 3 m. a prop de la costa i superiors als 5 m. al nord del Cap de Begur, amb àrees de mar brava.

Tot seguit veureu un recull de fotografies de la jornada d'avui.


El primer creuer de la temporada atracant al Moll de Ponent:El cel carregat d'estrats, estratocúmuls, nimbostrats i altostrats:
Res fà pensar que aquesta mar com un mirall hagi de presagiar un temporal marítim pels propers dies:
Dades actuals:

12,9 cº
93 % hr.
1013 hpa.
mínima 12,6 cº
màxima 16,8 cº
pluja d'avui: 10 mm.
pluja mes d'abril: 21,6 mm.
NO 4 km/h
mar arrissada