Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 29 de maig del 2010

Tanquen l'accés motoritzat a la zona de Cala Estreta


Massificació de cotxes a la zona de Cala Estreta.
Sortosament imatges com aquesta, no es repetiran en els propers mesos. Foto extreta de www.radiopalamos.com

Des d’aquesta mitjanit (29/05/10), l’Ajuntament de Palamós ha prés la decisió encertada de tancar la circulació dels vehicles motoritzats a l’espai natural de Castell-Cap Roig. Aquesta decisió és consensuada amb els municipis veïns de Mont-ras i Palafrugell, els quals comparteixen dins el seu terme aquest gran espai natural, i amb el Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat de Catalunya.

En el cas de Palamós, la prohibició s’aplica des de l’accés al camí de cala Estreta que passa pel centre de l'Espai d’Interès Natural (EIN) Castell-Cap Roig, i es mantindrà durant tot l’estiu, mentre les condicions meteorològiques facin perllongar el risc d'incendi i sempre i quan no hi hagi perill ni per a les persones ni per aquest espai natural.

Aquesta mesura dóna continuïtat a la que es va aplicar el passat 12 de març, la qual i, a conseqüència del perill que suposava la circulació de persones per aquest indret després del temporal de neu i vent del 8 de març, es va prohibir la circulació per aquest indret tant de persones com de vehicles.

La nova prohibició afectarà ara a tots els vehicles motoritzats (cotxe o moto) propietat de persones que no resideixin en aquest sector. Amb aquesta decisió es vol garantir la seguretat de les persones així com la de l’espai natural, en el cas que aquesta zona es veiés afectada per un incendi o una possible emergència.

Per tal de controlar que l'accés dins aquest àmbit sigui tant sols de vehicles autoritzats o residents a la zona, els quals utilitzaran acreditacions especialment habilitades per a aquesta funció, es realitzaran patrulles de vigilància per part del Cos d’Agents Rurals del Departament de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat amb el reforç de la Policia Local.

La restricció de vehicles a l'espai Castell-Cap Roig es basa en la Llei de regulació de l'accés motoritzat al medi natural i en l’Ordenança Municipal de camins de Palamós, que faculta a l’Ajuntament i la Generalitat a poder aplicar aquest tipus d'actuacions i que preveu la possibilitat de sancionar aquells que vulnerin la norma.

Informació extreta de www.palamos.cat