Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 27 de maig del 2010

La filla de Ryan


Cartell promocional del film "La filla de Ryan."

"La filla de Ryan" és el títol d'un film realitzat l'any 1970 i dirigit pel magnífic director David Lean.
En aquest film hi podem trobar una relació molt estreta amb la meteorologia, ja que es va esperar l'arribada d'un gran temporal de mar, acompanyat per ones de 10 m. d'alçada i vents huracanats, per realitzar-lo. Aquest fet provocà que no fos necessari l'utilització de cap efecte especial per recrear un temporal.
Les escenes es van rodar a la bonica costa d'Irlanda, concretament a la península de Dingle, lloc on s'hi troba la Platja d'Inch, punt neuràlgic del rodatge.

Les extremes condicions del rodatge provocaren alguns petits incidents en forma de ferides i contusions, deguts a algun cop de mar que va estar a punt d'arrossegar més d'un actor mar endins, posant la seva vida en greu perill.

La Platja d'Inch, lloc de la filmació d'algunes de les escenes més espectaculars:



Aquest film melodramàtic va guanyar dos òscars, un al millor actor de repartiment per John Mills i un altre a la millor fotografia. També va tenir dos nominacions a la millor actriu principal i al millor só.
L'argument principal tracta sobre una relació amorosa entre Rosy Ryan (Sarah Miles) filla del taberner d'una petita població irlandesa i un professor (Robert Mitchum), la qual es veu alterada amb l'arribada d'un militar anglés (Cristopher Jones) amb ferides de guerra. Tot això succeeix a l'Irlanda ocupada pels anglesos durant la primera guerra mundial, on la ressistència irlandesa aprofita qualsevol ocasió per atacar l'enemic invasor.

Tot seguit veureu un video de les escenes més memorables i espectaculars del temporal de mar, amb la gent de tot el poble recuperant un carregament d'armes i explosius: