Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 1 de maig del 2010

Previsió pel cap de setmana


Mapa de precipitació en 6 hores, model WRF. Observeu com les precipitacions poden ser intenses al Pirineu i Pre-Pirineu.

Aquest cap de setmana, tindrem tots els ingredients primaverals, en forma d'estones de sol i també algunes nuvolades.
Els ruixats i tempestes, acompanyades de calamarsa o pedra, apareixeràn sobretot en zones de muntanya, afectant de manera més feble altres zones de l'interior i arribant les escurrialles a la costa.
Tot això vindrà derivat, per la formació d'una zona depressionària al damunt nostre, juntament amb unes condicions de vent i humitat, que facilitaràn l'ascens de les masses d'aire, i per tant, de l'activitat convectiva, sobretot en zones de relleu important i de convergència.

Avui dissabte, a Palamós hem d'esperar un matí força tranquil amb intervals de núvols alts i baixos. No es descartable que aquests núvols baixos es puguin fer un xic més espessos i deixar anar alguna gota. Durant la tarda, aquests intervals nuvolosos continuaràn fent acte de presència.
A l'interior de la provincia i en especial a la zona propera al Montseny, al Ripollés, Cerdanya i oest de la Garrotxa, podrien formar-se algunes tempestes de forta intensitat, acompanyades de calamarsa o pedra, alguna línia de turbonada o tren convectiu, fins i tot no és descartable algún petit tornado.
Aquestes tempestes podràn arribar molt desgastades, amb forma d'algun petit ruixat, a la part nord de la Costa Brava.

El vent serà de llevant a uns 5/8 nusos durant el matí. A partir de la tarda entrarà el gregal a uns 8/12 nusos.
Pel que fà a l'estat de la mar, durant el matí tindrem marejol, amb mar de fons del sud/est. A la tarda, tindrem un progressiu augment de l'onatge, arribant a maror de cares al vespre. A la nit es podrà arribar a forta maror al nord del Cap de Begur, amb ones de direcció nord/est.

La temperatura màxima es quedarà en els 16/18 cº a la costa i entre els 18/20 cº a l'interior.

Per diumenge, hem d'esperar un dia amb nuvolusitat abundant de tipus baix durant tota la jornada. Les pluges en forma de ruixat i tempesta, afectaràn les mateixes zones que el dia anterior, arribant més decididament a l'interior de la provincia.
La zona menys afectada per les precipitacions, tornarà a ser la costa, on si arriben a caure tornaràn a ser les escurrialles.

El vent durant el matí serà fluix i de direcció variable., a partir de la tarda entrarà una mica de garbí a uns 6/8 nusos., de cares al vespre/nit tornaria a entrar la tramuntana o el gregal, a uns 14/16 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol al matí, de direcció nord/est. A la tarda tindrem mar arrissada, per tornar augmentar a marejol amb àrees de maror, fora de la protecció costanera.

La temperatura màxima serà semblant al dia anterior a la costa, amb màximes d'uns 16/18 cº., a l'interior i sobretot al Pirineu la temperatura màxima podrà devallar moderadament quedant-se en els 10 cº en zones elevades i per sota dels 15 cº en zones baixes.
Durant la nit de diumenge a dilluns, però sobretot durant el dilluns, notarem un refrescament més general de l'ambient.

Durant el dilluns i en dies posteriors, ara com ara, els models indiquen que el solc d'aire fred en alçada, propiciarà la formació d'una borrasca al Mediterrani, amb temps plujós i una notable alteració marítima. En properes actualitzacions mirarem de confirmar-ho.