Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 9 de novembre del 2013

Previsió pel cap de setmana: núvols decoratius i temperatures amb alts i baixos

Mapa sinòptic previst per diumenge a la nit. L'entrada de l'anticicló de les Azores i la formació d'una borrasca cap a Itàlia, permetrà que el dilluns tinguem una tramuntanada intensa.


Avui dissabte a Palamós preveiem que el pas d'un front nuvolós mantingui el cel força ennuvolat de bon matí, no obstant, amb el pas de les hores els núvols marxaran mar endins i quedarà un dia assolellat, però es mantindran alguns núvols alts decoratius, els quals podran augmentar notablement al vespre.

La temperatura màxima serà entre 4 i 6ºC més baixa que el dia anterior, sobretot a l'interior de la comarca, degut a l'entrada d'aire més fresc del nord en nivells baixos i mitjans, amb isotermes d'uns 6ºC a 1500 metres.

El vent al nostre sector costaner en les immediates hores bufarà del nord, a 10/14 nusos de mitjana., mar endins pot bufar tramuntana a 20/24 nusos. A primeres hores de la tarda entrarà vent de garbí a 6/10 nusos. A mitja tarda i al vespre el garbí pot bufar a 15 nusos de mitjana. A la nit hi haurà vent de component oest a 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa, maror a poca distància i forta maror o maregassa mar endins fins al migdia. A la tarda tindrem marejol o maror arran de costa, amb mar creuada., mar endins hi haurà forta maror. A la nit hi haurà maror arran de costa i forta maror mar endins.


Mapa de vent en superfície previst per avui dissabte a les 17:00h. S'observa vent de garbí a 20/30km/h.


Demà diumenge a Palamós es preveu que tinguem un dia assolellat, però l'astre rei es pot veure molt esmorteït per abundants núvols alts.

Les temperatures màximes experimentaran una notable pujada, recuperant els graus perduts del dia anterior. Les mínimes seran una mica més altes.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component variable i amb moltes estones de calma fins al migdia. A la tarda/vespre entrarà tramuntana a 10/15 nusos de mitjana. Atenció, ja que al llarg de la nit de diumenge i durant la matinada de dilluns el vent del nord podrà reforçar-se fins als 20/25 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur la tramuntana podrà bufar a 40/45 nusos de mitjana, amb ratxes superiors que podran superar els 100km/h al nord de l'Alt Empordà.

L'estat de la mar es mantindrà amb marejol arran de costa fins al vespre., mar endins hi haurà forta maror o maregassa. A partir del vespre/nit tindrem marejol arran de costa, forta maror a poca distància i maregassa o mar brava mar endins (ones de 4,5/5 metres).


Mapa de vent en superfície previst per la matinada del dilluns. S'observa tramuntanada a 45 nusos al golf de Lleó.