Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 5 de novembre del 2013

Rècords de calor també a Sibèria

Imatge típica d'Irkutsk en aquesta época de l'any.


Tot i que la fred intensa, com és normal en aquesta época de l'any, ja s'ha apoderat de la franja nord-oriental de Sibèria, on en les darreres jornades ja han baixat per sota dels -30ºC a la regió de Yakutia, en altres zones de Sibèria que també haurien d'estar patint els rigors de la fred estan tenint temperatures excepcionalment altes.

El passat diumenge 3 de novembre, la ciutat d'Irkutsk, situada a la riba oest del llac Baikal, hauria de presentar l'aspecte de la imatge superior, no obstant, els 14,4ºC de màxima que van tenir aquell dia repesenten un nou rècord de temperatura màxima més alta per un mes de novembre, superant a l'anterior rècord en 0,3ºC.
Cal destacar que la mitjana climàtica de les màximes en el mes de novembre és de -2,8ºC!! I la temperatura mitjana mensual és de -7,7ºC...

També, ahir dilluns 4 de novembre, a Blagoveshchensk, a la regió d'Amur-Oblast, a la frontera amb la Xina, al nord-est, van arribar a una temperatura màxima de 13°C, situant-se a 4 dècimes de grau del rècord absolut pel mes de novembre i 18 graus per sobre de la mitjana!

A Ulan-Ude, capital de la República de Buriàtia, relativament a la vora del llac Baikal, van tenir una màxima de 9,2°C el passat 3 de novembre, superant el rècord anterior de 8,3°C establert el 1955.

No gaire lluny, a Chita, al territori de Transbajkalia, el 3 de novembre la màxima va arribar a 11,1°C, establint un nou rècord superant l'anterior de 10,0°C de l'any 1925.