Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 13 de gener del 2014

Cap de setmana: molts núvols i poca cosa més

Núvols baixos i ullada de sol sobre Palamós ahir a la tarda. Imatge mostrada al Telenotícies Vespre de TV3 (minut 31:39)


El cap de setmana que acabem de passar ens ha portat molt poques novetats meteorològiques, en forma de núvols baixos i alguna roina inapreciable.
La previsió per avui dilluns ens anuncia que el pas d'un front fred molt desgastat ens pot deixar quatre gotes de bon matí i a darreres hores del dia, juntament amb una lleugera baixada dels termòmetres durant demà dimarts.
Entre dimecres i divendres les temperatures tornarien a remuntar, sobretot a l'interior, degut a l'entrada de vent moderat de garbí, un vent de garbí que podrà bufar de forma insistent a partir del dimecres a la tarda i sobretot el dijous.
Aquesta garbinada anunciarà el pas d'un front que suposadament serà un xic més actiu que el d'avui dilluns, amb possibilittas que caiguin alguns ruixats entre dijous al vespre i divendres al matí que deixarien uns 10 mm.
Les temperatures tornarien a baixar de forma lleugera al llarg del cap de setmana, coincidint amb l'entrada de vent de tramuntana que podria bufar moderat, amb algun cop fort durant el diumenge.

En referència al temps d'ahir diumenge 12 de gener, el dia va estar dominat pels núvols 6/8 Ci, St, Sc i Cu, amb ullades de sol al migdia, però al llarg de la matinada va caure alguna roina inapreciable.

En un altre ordre de coses, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van superar els 15ºC, amb els 16,3ºC de la Tallada d'Empordà com a màxima més elevada. Així mateix, les mínimes no van ser gaire baixes degut als núvols, amb els 6,9ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades ahir diumenge 12 de gener al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

La Tallada d'Empordà 16,3ºC (7,7ºC)., Castell d'Aro 16,1ºC (8,9ºC)., la Bisbal d'Empordà 15,7ºC (7,6ºC)., Torroella de Montgrí 15,4ºC (8,4ºC)., Monells 15,2ºC (6,9ºC).

Altres dades meteorològiques d'ahir diumenge 12 de gener del 2014 a Palamós., temperatura màxima 14,4ºC, mínima 10,6ºC. Vent en calma de bon matí i al vespre., vent del ESE a les hores centrals, a 5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 15 km/h ESE. Estat de la mar amb mar plana o arrissada arran de costa i marejol mar endins (onatge sig. de 0,47 metres a les 12:00h davant el cap de Begur), mar de fons del SE. Pressió atmosfèrica màxima 1023hPa, mínima 1021hPa. Humitat relativa màxima 94%, mínima 86%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)


Núvols baixos sobre Palamós i clarianes sobre el mar ahir diumenge.


Cel cobert i roina sobre el vidre de la càmera el dissabte al matí. Font: càmera del Temps de TV3 ubicada a Platja d'Aro.


Per finalitzar el resum, el passat dissabte 11 de gener, el dia va tornar a ser gris i monòton, amb la caiguda d'alguna roina que no va mullar ni el terra durant el matí i la nit. Aquestes petites gotes van quedar marcades sobre la imatge superior.

Així mateix, les temperatures màximes que hi van haver al Baix Empordà van rondar els 13ºC a molts punts. Les mínimes, per la seva banda, no van baixar gaire, amb els 9,8ºC de Palamós com a mínima més alta i els 7,5ºC de Monells com a mínima més baixa.

Màximes registrades el passat dissabte 11 de gener al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 13,6ºC (8,5ºC)., Torroella de Montgrí 13,2ºC (8,4ºC)., la Tallada d'Empordà 12,5ºC (8,4ºC)., la Bisbal d'Empordà 12,5ºC (8,3ºC)., Monells 12,0ºC (7,5ºC).

Altres dades meteorològiques del passat dissabte 11 de gener del 2014 a Palamós., temperatura màxima 13,3ºC, mínima 9,8ºC. Estat del cel cobert 8/8 St i Sc, roina al matí i a la nit. Pluja inapreciable. Vent de component N, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 19 km/h N. Estat de la mar amb marejol arran de costa i maror mar endins (onatge sig. de 0,6 m a les 12:00h davant el cap de Begur), mar de fons del SE. Pressió atmosfèrica màxima 1021hPa, mínima 1018hPa. Humitat relativa màxima 93%, mínima 83%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)