Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dissabte, 18 de gener del 2014

Previsió pel cap de setmana: temps variable i quatre gotes de fang

Mapa de pressió en superfície previst per diumenge a les set del matí. S'observa el pas d'una pertorbació per sobre Catalunya.


Avui dissabte a Palamós, tindrem un dia de transició a l'espera de l'arribada d'una pertorbació poc activa de cares a les properes hores. Es preveu que els núvols es vagin fent els amos de la situació meteorològica, fins a deixar el cel cobert. No es descarta que es pugui escapar alguna roina esporàdica o petit plugim de fang a partir del migdia.

La temperatura màxima no experimentarà canvis arran de mar, però pot baixar lleugerament a l'interior de la comarca.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud durant tota la jornada, a uns 4/8 nusos de mitjana, amb estones de calma a primeres i darreres hores del dia.

A mar tindrem una marcada mar de fons del sud, amb onatge que rondarà el metre d'altura.


Mapa de precipitació prevista per diumenge al matí. Es preveu que pugui ploure una mica.


Demà diumenge, a Palamós es preveu un dia molt variable perqué tindrem una pertorbació a sobre la nostre vertical. Poden escapar-se alguns plugims o algun ruixat una mica més intens en qualsevol moment del dia, amb acumulacions d'aigua d'uns 10 o 15 mm. De cares al vespre la pluja hauria de desaparèixer, quedant nuvolositat abundant en varis nivells troposfèrics.

La temperatura mínima pot ser una mica més alta que el dia anterior degut als núvols, però la màxima pot baixar entre un i dos graus.

El vent al nostre sector costaner bufarà fluixet amb component sud o restarà en calma, tot això de matinada i durant el matí dominical. A la tarda/vespre i al llarg de la nit podrà bufar vent del nord fred a uns 10/15 nusos de mitjana., mar endins i al nord del cap de Begur pot bufar a 25 nusos de mitjana., al cap de Creus pot superar els 30 nusos, amb alguna ratxa propera als 100 km/h. Al llarg de la matinada del dilluns el vent pot afluixar a la nostre zona, però es mantindria la tramuntana amestralada a 30 nusos de mitjana mar endins i al cap de Creus.

A mar tindrem maror arran de costa, amb mar de fons del sud fins al vespre. A partir del vespre i durant la nit s'espera maregassa mar endins (ones d'entre 2,5/3m), amb onatge de direcció nord. Al nostre sector costaner podria haver-hi mar creuada, amb mar de fons del sud i mar de vent del nord.


Mapa de pluja fang prevista per avui dissabte a les 19:00h. Poden caure 410 mil·ligrams de fang per metre quadrat a sobre nostre.