Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 3 de gener del 2017

2 de gener: núvols alts, el garbí reapareix i segueix el ball entre la Lluna i Venus

Temps assolellat, abundants núvols alts i vent de garbí ahir dilluns 2 de gener al migdia. Tot i l'absència de vent durant la matinada i el matí, a partir del migdia el garbí va tornar a entrar de forma moderada i deixà un ambient fred i humit.

Dades meteorològiques d'ahir dilluns 2 de gener del 2017 a Palamós., temperatura màxima 14,8ºC, mínima 4,3ºC (3,3ºC a La Fosca). Estat del cel amb abundants teranyines de núvols alts i mitgencs, però el temps es presentà assolellat durant la major part del dia i amb resol a la tarda/vespre., al matí apareixeren entre 2/8 i 4/8 Ci i Cs., a la tarda augment nuvolós amb entre 5/8 i 8/8 Ci, As i Ac. Abundant rosada de bon matí, però a diferència d'altres dies, aquest cop es va assecar en molts indrets amb el pas de les hores.
Vent: fins les 11:00h hi va haver vent del NO i NNO, a 2/5 km/h de mitjana o vent en calma., a partir de llavors vent del SO, SSO i S, a 2/5 km/h de mitjana., a partir de les 12:00h vent del SO, SSO i S, a 20/25 km/h de mitjana., a partir de les 17:30h vent del NNO i NO, a 2/5 km/h de mitjana. Ratxa màxima de vent 45 km/h SSO.
Estat de la mar amb marejol al matí, mar de fons del SSO, i maror a partir del migdia (ones de 1 metre)., mar endins hi havia de maror a forta maror (onatge sig. de 0,7 metres a les 08:00h davant del cap de Begur, de 0,82 metres a les 12:00h, de 1,52 metres a les 17:00h i de 1,05 metres a les 20:00h)., alçada màxima de l'onatge 2,19 metres a les 17:00h (davant del cap de Begur).
Pressió atmosfèrica màxima 1022hPa, mínima 1019hPa. Humitat relativa màxima 90%, mínima 57%. (Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado)

Vent de garbí i practicant de kitesurf ahir dilluns 2 de gener al migdia. La garbinada va portar alguns practicants de surf d'estel a la badia palamosina, una bona manera de començar l'any per aquests esportistes.

La Lluna i el planeta Venus vistos ben a prop un de l'altre ahir dilluns 2 de gener al vespre. La presència de núvols alts va enterbolir la visió i la brillantor d'aquest espectacle, a més, el planeta Mart també quedà ocult darrera els núvols degut al seu menor tamany i a la seva menor brillantor.
Avui dimarts 3 de gener, es veurà un alineament amb la Lluna a dalt, el planeta Venus a baix i el planeta Mart al mig dels dos. Atenció! Ja que el dia 31 de gener la Lluna formarà un bonic triangle amb els dos planetes

Onatge aixecat pel vent de garbí i cel enterenyinat de núvols alts, ahir dilluns 2 de gener a les 14:47h. Font: càmera web del Club Nàutic Costa Brava (Palamós).

En relació a les temperatures màximes que van tenir lloc ahir dilluns 2 de gener al Baix Empordà, es pot constatar com els valors van pujar amb més força cap a la costa que a l'interior.
Per exemple, a Castell d'Aro la màxima va pujar 1,9ºC respecte el dia abans, a Torroella de Montgrí pujà 0,5ºC i a La Bisbal d'Empordà va ascendir 0,3ºC.
A Palamós la màxima ascendí 2,0ºC respecte el diumenge.
En aquest sentit, els 16,3ºC de Castell d'Aro van ser la màxima més alta del dia, en canvi, els 11,4ºC de Verges i de Bellcaire d'Empordà van ser les màximes més baixes.

Així mateix, les temperatures mínimes van baixar tímidament cap a l'interior respecte el dia abans, però a la costa van pujar.
Per exemple, a Torroella de Montgrí la mínima baixà 1,1ºC i a La Bisbal d'Empordà va descendir 0,9ºC, per contra, a Castell d'Aro la mínima fou 0,3ºC més alta que la del diumenge.
A Palamós la mínima va ser 0,5ºC més alta que la del dia precedent.
Els -2,4ºC de Monells i de La Tallada d'Empordà van ser les mínimes més baixes del dia, per contra, els 7,1ºC de Sant Feliu de Guíxols es quedaren com a mínima més elevada. Dades de Meteoclimatic i Meteocat

Màximes registrades ahir dilluns 2 de gener al Baix Empordà, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. Entre parèntesi us poso la temperatura mínima:

Castell d'Aro 16,3ºC (1,3ºC)., La Bisbal d'Empordà 15,7ºC (-1,6ºC)., Monells 15,0ºC (-2,4ºC)., Torroella de Montgrí 12,9ºC (-0,5ºC)., La Tallada d'Empordà 12,2ºC (-2,4ºC).

Núvols cirrus sobre Palamós ahir dilluns 2 de gener al migdia.