Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 13 d’octubre del 2017

L'huracà Ophelia podria causar estralls a Irlanda el proper dilluns

Imatge del recorregut que pot realitzar l'huracà Ophelia els propers dies.

L'huracà de categoria dos que es troba situat relativament a prop de les Illes Açores,  està previst que es vagi desplaçant cap al nord-nord-est en les properes jornades. Aquest sistema tropical podria arribar convertit en cicló post-tropical fins a Irlanda, de cares al dilluns. No obstant això, continuarà siguent un fenomen molt perillós i podria causar greus danys en aquell país.
Com que el seu centre passarà a 720 km de les costes de Galícia, en aquest indret també hi podria deixar algunes ventades de 90 km/h en terra i de 150 km/h mar endins,  i onades de 10 a 14 metres.

Quan afecti Irlanda s'espera que encara pugui generar vents sostinguts de 120 km/h al sud-oest del país, i ratxes màximes de 150 km/h. Aquesta ventada excepcional pot aixecar onades de 14 metres d'alçada a poca distància de la costa. No cal dir que aquestes condicions són molt perilloses per la navegació, alhora que poden generar grans destrosses en terra.

Tot i que l'arribada d'huracans a Europa, o més concretament les seves restes, és un fenomen molt rar, això no és el primer cop que passa i tampoc cal anar gaires anys enrera per trobar-ne.
L'onze d'octubre del 2005, ara fa dotze anys, l'huracà Vince , ja convertit en tempesta tropical, va tocar terra a Huelva. El 21 de setembre de l'any 2006 van arribar a Galícia les restes de l'huracà Gordon i el 28 de novembre de l'any 2005 va arribar la tempesta tropical Delta a les Illes Canàries.

L'antecessor de l'huracà Vince cal anar-lo a trobar a l'any 1842. En aquest sentit us recomano el següent article.

Mapa de ratxes màximes de vent previstes pel proper dilluns a la tarda a Irlanda.

Mapa de vent sostingut previst per dilluns a la tarda a Irlanda.

Mapa d'alçada significant de l'onatge previst per dilluns vinent.