Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 4 de desembre del 2018

El Mercat Central de Riga, una experiència única


Un mosaic de colors, aromes i sabors barrejat en una atmosfera genuïna. Això és el que amaga el Mercat Central de Riga, un mercat que no us deixarà indiferents.
Es tracta d'un dels mercats més grans d'Europa i es troba situat a prop de la riba del riu Daugava, a pocs metres dels carrers empedrats del nucli històric de la ciutat, inclòs a la llista del Patrimoni Mundial de la Humanitat de la UNESCO des del 1998.

Quan s'inaugurà el 2 de novembre del 1930, ja era un dels més moderns i més grans espais comercials del món. El Mercat Central de Riga té 3.000 parades repartides en uns 72.300 metres quadrats de superfície. En total, podem comprar en cinc pavellons (carn, peix, fruites, verdures, i productes lactis) i també al voltant d'aquests. Sempre veurem moltes fileres amb petites parades on poder proveir-nos i tastar l'àmplia llista de productes autòctons del país.
El mercat de Riga és sorprenent per la seva mida i olors, molt diferenciats depenent de l'època de l'any en que es visita. Pollastre i peixos fumats, delícies de carn, bolets, pans de sègol, mel, mató, formatges, maduixes, gerds, nabius, tomàquets, magranes, fruits secs i kvas, una beguda alcohòlica fermentada molt suau i molt popular a Rússia i Europa de l'Est.

Segons fonts oficials, entre turistes i habitants de la capital letona, cada dia més de 80.000 persones visiten aquest emblemàtic mercat de la capital letona.

D'aquesta manera, visitar el Mercat Central de Riga no només resulta una experiència única des del punt de vista gastronòmic, sinó també històric i arquitectònic. Els pavellons del mercat, que combinen l'estil neoclàssic i l'art déco, són cinc dels nou hangars per guardar zeppelins que queden al món. Durant la I Guerra Mundial van ser utilitzats per les forces aèries alemanyes, a més, hi ha més d'una dotzena de magatzems i dipòsits construïts el 1886 situats al voltant dels pavellons que a dia d'avui encara es fan servir. Els seus maons de color vermellós els fan inconfusibles.

El mercat es beneficia de la proximitat amb l'estació d'autobusos i de trens de la ciutat. Està obert de dimarts a dissabte de 7 del matí a 6 de la tarda, mentre que els dilluns i diumenges el mercat tanca una hora abans.