Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 10 de febrer del 2020

Divendres 31 de gener i dissabte 1 de febrer: canvi de mes amb poques novetats

Altocúmuls abundants observats el passat divendres 31 de gener al matí. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)

El darrer dia del mes de gener i el primer dia del mes de febrer van estar marcats per una gran estabilitat atmosfèrica producte de l'anticicló hivernal.
La zonal es va encarregar de mantenir una temperatura poc freda per l'època de l'any i van continuar arribant nombroses clapes de núvols mitgencs, però amb un clar predomini del sol. Així mateix, la humitat relativa es va mantenir ben alta i el garbí va reaparèixer a les hores centrals de la jornada, però amb poca convicció.
Entrant en detalls, el passat divendres 31 de gener el mercuri es va enfilar fins a 16,4 ºC de màxima, per contra, la temperatura mínima de la jornada va marcar 8,6 ºC.
La humitat relativa es va moure entre un màxim del 96 % i un mínim del 78 %. Pel que fa a la pressió en superfície, vàrem tenir un màxim de 1021 hPa i un mínim de 1019 hPa.
Ratxa màxima de vent 24 km/h SSO. 

Absència de núvols gairebé total durant la posta de sol del passat divendres 31 de gener. Font: càmera web de Sant Daniel (Calonge i Sant Antoni)

Temps assolellat i altocúmuls cap a l'oest, el passat dissabte 1 de febrer a les 16:04h. Font: Port Esportiu Marina Palamós

Finalment, el passat dissabte 1 de febrer hi va haver una temperatura màxima de 15,4 ºC (1,0 ºC més baixa que la del dia anterior) i una mínima de 10,8 ºC (2,2 ºC més alta que la del dia abans).
La humitat relativa va continuar molt elevada, amb un màxim del 92 % i un mínim del 77 %.
També veiem que l'anticicló era ben ferm, amb un màxim de 1025 hPa enregistrat a darreres hores del dia, però durant la matinada van passar les restes d'un front i això va fer devallar la pressió fins a 1016 hPa.
Ratxa màxima de vent 29 km/h SSO.

Dades de Meteoclimatic (Palamós, nucli antic)

Cel serè mirant cap a l'est el passat dissabte 1 de febrer a les 16:00h. Font: càmera web de Palamós.