Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 3 de setembre del 2021

El temps acompanya el cultiu de la vinya

Aspecte del raïm d'una vinya de Calonge el passat 25 d'agost.

La sequera que ens havia acompanyat durant els mesos de primavera i la primera part de l'estiu, feia presagiar que els grans de raïm serien força petits, la qual cosa donaria una collita ben migrada. No obstant això, la pluja va aparèixer quan més es necessitava, tan per la vinya com pels boscos que es trobaven en un estat molt deplorable.
Aquesta autèntica benedicció caiguda del cel es va donar el passat 4 d'agost, coincidint amb l'arribada d'una tempesta que descarregà 44,4 mm a Palamós-Passeig del Mar, 39,8 mm a Palamós-La Fosca, 31,8 mm a Palamós (Barri Vell) i 40,4 mm a la població veïna de Calonge.
Aquesta aigua va caure al llarg de moltes hores i el terreny la va poder aprofitar de manera òptima. Això va permetre que el gra de raïm pogués crèixer més durant les següents setmanes, abans de la verema, millorant el seu aspecte i la producció de manera notable. 
També cal destacar que a diferència de l'any anterior, la manca de pluges que hi havia hagut fins aleshores, va evitar l'aparició del temut míldiu, millorant l'estat sanitari dels raïms i de les vinyes.