Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 30 de setembre del 2021

Parc Natural de Cumbre Vieja (La Palma)

Vista del volcà Teneguía. 

Aquest passat mes de març va fer deu anys de la visita que vaig realitzar a la meravellosa illa canaria de La Palma, un indret que malauradament està d'actualitat per l'erupció d'un volcà.
Un dels magnífics espais naturals que vaig veure fou el famós Parc Natural de Cumbre Vieja (7.500 ha), gràcies a la ruta de senderisme que passa per aquesta zona volcànica.
La Ruta de los Volcanes em va permetre gaudir de tot un espectacle de meteorologia i vulcanisme alhora. Aleshores el panorama era molt més tranquil, però degut als núvols baixos que generaven el fenomen de la pluja horitzontal, la boira, la neu que havia caigut feia pocs dies i les grans nuvolades que transitaven sobre l'oceà Atlàntic, el paisatge encara era molt més màgic i espectacular. 
Aquesta famosa ruta de 23,7 km s'inicia al refugi del Pilar, a uns 1.500 msnm, i acaba al far de Fuencaliente i a les salines, arran de mar i a prop del volcà Teneguía que va entrar en erupció l'any 1971. 
Tota aquesta ruta, amb els núvols a tocar, permet veure un entorn colpidor, modelat per la força de volcans que han donat diverses erupcions històriques. A la llunyania també apareixeran el Teide i la Caldera de Taburiente sobresortint dels núvols. 
Veurem el volcà Nambroque o San Juan, el volcà Hoyo Negro, el volcà Martín, el volcà San Antonio, entre d'altres edificis volcànics.