Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 29 de març del 2022

Un altre desastre urbanístic al Barri Vell de Palamós

El lloc que ocupava la casa ara és un solar buit. Autor de la foto: Gabriel Martin Roig.

Recentment, hem pogut comprobar com s'han carregat una altra edificació antiga del Barri Vell de Palamós. A la planta baixa de l'edifici hi havia una botiga de fruita i verdura ecològica.
Com si fos una mena de degoteig constant, segueix la pèrdua de patrimoni i el Barri Vell de Palamós veu com algunes de les edificacions més característiques de l'indret són enrunades. 
La història de Palamós està plena de desastres urbanístics com aquest, i sembla ser que en ple segle XXI perdura el poc interés de les autoritats locals per preservar el conjunt de cases que donen sentit a l'indret.
Almenys caldria protegir les façanes, per tal de no desfigurar més el Barri Vell de Palamós i que el seu nom passi a ser el Barri Nou. 
Urgeix la creació d'un pla director urbanístic molt més rigurós que preservi tot aquest conjunt d'edificis, abans no sigui massa tard per altres construccions que corren perill. 
Les fotos ens mostren com el lloc que ocupava el número 57 del carrer Pagès Ortiz, s'ha convertit en un solar buit. Aquesta casa tenia una façana amb molta personalitat, amb diversos elements interessants, com són un gran portal, una gran balconada amb una barana de ferro forjat típica de Palamós i una bonica cornisa. 

 
La casa destruïda. Font: Google Maps.  

La casa destruïda. Font: Google Maps.