Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 31 d’agost del 2022

A l'any 1942, segurament va caure una pedregada similar, amb pedres com el puny

 
Diferents vídeos de la pedregada descomunal que va caure el passat dimarts 30 d'agost a La Bisbal d'Empordà i poblacions properes.

Durant les darreres hores ha estat notícia la pedregada descomunal que va caure a la tarda-vespre en algunes poblacions del Baix Empordà, així com les greus conseqüències que portà, amb una víctima mortal, desenes de ferits i importants danys materials.
En aquests sentit, el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un informe d'aquest esdeveniment històric. Vegeu el següent enllaç: https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/436222/pedregada-historica-a-catalunya

A l'informe del SMC es diu que fou la pedregada que deixà les pedres més grans de les dues darreres dècades, amb uns 10 cm de diàmetre.
De totes formes, hi han algunes pistes que podrien indicar-nos que n'hi hagué una de semblant a la nostra comarca a l'any 1942, segons una entrevista publicada en el número 16 de la revista Gavarres.
En aquesta entrevista, el senyor Narcís Terrades i la senyora Rosa Català de cal Bassó (Ermedàs-Calella), ens expliquen que a les onze del matí del 24 de juny de l'any 1942, van caure pedres com el puny. 
Per Santa Margarida, el 20 de juliol del mateix any, van caure pedres com ous de gallina. (Per llegir-ho més bé es poden ampliar les imatges clicant al damunt i prement la tecla F11).