Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 15 d’agost del 2022

La Generalitat elabora el Mapa dels hàbitats marins de Catalunya més complet i extens fet fins ara

 

El Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural està treballant en la realització del Mapa dels hàbitats marins de Catalunya. 
Aquest projecte, que és el més complet i extens fet fins ara, permetrà adquirir el coneixement necessari per contribuir a conservar del medi marí. 
El mapa respon a una reclamació històrica que permetrà a totes les unitats administratives amb competències en l'àmbit marí i marítim, planificar i fer una gestió sostenible dels usos i activitats que s'hi desenvolupen per assolir el bon estat ecològic. El mapa contindrà informació cartogràfica detallada dels hàbitats marins, així com el model d'elevacions de la franja litoral, la batimetria i els tipus de fons entre d'altres. 

Tota aquesta informació forma part del Pla Cartogràfic de Catalunya, que defineix i identifica els conjunts d'informació geogràfica que les administracions de Catalunya produeixen i utilitzen. 
En tres anys es cartografiaran més de 154.000 hectàrees: El mapa abasta tot el litoral català, des de la línia de la costa fins la isòbata -50 m, i cobreix una zona d'actuació de 154.027 hectàrees. 
El projecte, promogut per la Direcció General de Polítiques Ambientals i Medi Natural i la Direcció General de Política Marítima i Pesca Sostenible, té un termini d'execució de tres anys (2021-2023) i un cost d'uns 3,7M€, que seran cofinançats en un 75% amb el Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

Per més informació: