Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 28 d’agost del 2022

Verema nocturna a la vinya de Cala Jóncols

 

Cala Jóncols, a Roses, ha decidit iniciar la verema d'enguany a la seva vinya d'una superfície de menys d'una hectàrea a prop del mar, adaptant els horaris a l’actual situació d'altes temperatures a causa del canvi climàtic. 
Amb l'ajuda de focus i frontals, l'equip format per una vintena de persones, ha començat a feinejar a la vinya poc abans de fer-se fosc i fins entrada la matinada. D'aquesta manera, el raïm ha pogut arribar al celler en millors condicions tèrmiques i també ha ajudat a obtenir una major qualitat i expressivitat de la fruita. A més, s'ha evitat a l'equip encarregat de la recollida haver-se d'exposar a les altes temperatures del dia. 

La de Cala Jóncols és la primera verema de la demarcació que es fa fora de les hores de més calor. S'hi ha recollit 2.700 quilos de raïm d'una gran qualitat, amb penjolls més petits però espessos i turgents. 
El balanç de la verema nocturna, que s'ha fet aquest any per primera vegada, ha estat molt positiu no només perquè ha permès controlar millor el procés de fermentació de la fruita sinó perquè, a més, s'ha obert a la participació dels clients de l'hotel que s'hi han volgut implicar en el projecte i que han pogut gaudir de l'experiència d'una verema en família i amb una temperatura agradable.