Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 19 de desembre del 2010

Cap de setmana plujós i poc ventós


Imatge captada per la càmera de tv3 aquest matí. Observeu el cel cobert i el terra moll per la pluja.


Aquest cap de setmana ha estat marcat per l'ambient plujós i per una manca de vent destacable. La tramuntana freda i seca de les jornades anteriors, ha estat substituïda per una elevada humitat i per algunes pluges febles i intermitents, les quals, entre la tarda de dissabte i el matí de diumenge ens han deixat 7,2 mm. El vent, tal i com es preveia, ha brillat per la seva absència., aquest fet ha propiciat que avui s'hagi suspés la jornada de regates de la Christmas Race, i que la pluja també hagi fet una mica la guitza a la Fira Nadalenca. Un altre fet destacat és la notable mar de fons de l'est que hem tingut avui, amb ones d' 1,5 m mar endins i d'entre 0,5/1 m arran de costa. Sembla que aquest ambient humit i amb temperatures no gaire fredes, ens voldrà acompanyar les pròximes jornades, juntament amb la presència del vent de garbí.

Pel que fa a les dades d'avui, la màxima ha pujat fins a 12,3 cº i la mínima ha baixat fins a 5,9 cº. La humitat relativa ha tingut un màxim del 95 % i un mínim del 69 %. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1000/1005 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dilluns


Aquest dilluns es preveu un dia amb predomini del sol, no obstant, també tindrem nombrosos núvols alts i algun núvol baix, amb bancs de boira a l'interior de la demarcació. No esperem pluja.
La temperatura pot pujar fins a 12/14 c º a la costa, fins a 14/16 c º en punts de l'interior i fins a 4/10 c º al Pirineu. La mínima baixarà fins a 4/8 cº a la costa, fins a 0/3 cº a l'interior i fins a -3/-6 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 4/6 nusos de component nord, fins la matinada de dilluns, llavors amainarà. Al matí tindrem vent en calma o molt fluix de component sud. A partir de primeres hores de la tarda entrarà el garbí a uns 8/10 nusos. A la nit es mantindrà el garbí a uns 10/14 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb notable mar de fons de l'est, fins la matinada de dilluns, amb maror arran de costa i forta maror mar endins. Al matí tindrem la mateixa situació. A la tarda hi haurà maror generalitzada, amb onatge de vent direcció sud-oest i mar de fons de l'est.