Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 27 de desembre del 2010

Vent menys fred i pujada de la temperatura


Vent en superfície previst per aquest dimarts.


Avui dilluns, l'aproximació d'una borrasca a l'oest de la Península ens ha tornat a portar vent de llebeig i un nou augment de la nuvolusitat de tipus baix, una major humitat i també ens portarà una recuperació dels termòmetres.

Aquesta setmana sembla que tot i la presència del sol en alguns moments del dia, la mala visibilitat, les boires i la humitat ens acompanyaran, degut a la presència de vents humits i més temperats de procedència marítima, amb predominància del vent de garbí o llebeig i vents de xaloc o llevant a mitjans de setmana., no obstant, ara com ara no es preveuen que siguin especialment intensos.
Les temperatures, a més, experimentaran una recuperació sobretot pel que fa a les mínimes en zones elevades i a prop de la costa, quedant unes nits força fredes a les valls i fondalades interiors, degut a la presència d'altes pressions que aforeixen inversions tèrmiques.

Abans d'aquesta recuperació de les temperatures, el dia ha sigut plenament hivernal, amb temperatures màximes que s'han quedat lleugerament per sobre dels 10 o 11 cº a la nostra comarca. La temperatura mínima que hem tingut en moltes poblacions del Baix Empordà, ha sigut plenament normal per aquestes dates.


Mínimes d'avui al Baix Empordà:


Monells -4,6 cº
La Tallada -4,4 cº
La Bisbal -3,9 cº
Torroella -3,8 cº
Castell d'Aro -2,8 cº
Verges -1,8 cº
Calonge -1,0 cº
Palamós 0,4 cº
Palafrugell 1,1 cº


Dades de meteoclimatic.com i meteocat.com.


Avui a Palamós, a part d'aquesta mínima propera als zero graus, hem tingut una màxima que ha pujat fins a 10,7 cº. El vent ha bufat de garbí o llebeig, a uns 15/25 km/h a partir de migdia, amb una ratxa màxima de 47 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror arran de costa i forta maror mar endins.
El cel ha tingut intervals de núvols en tots nivells, amb presència majoritària del sol, sobretot al matí.
La humitat relativa ha pujat des del 24 fins al 72 % i la pressió atmosfèrica ha baixat des de 1023 a 1020 hpa.


Previsió per aquest dimarts

Aquest dimarts a Palamós tindrem un dia amb nuvolusitat força abundant, sobretot a partir de migdia, amb núvols en varis nivells. No es preveu pluja.

La temperatura pujarà fins a 10/12 cº a la costa, fins a 12/14 cº a l'interior i fins a 6/10 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 3/6 cº a la costa, fins a 0/2 cº a l'interior i fins a 0/-7 cº al Pirineu, amb més fred a les valls que als cims.

El vent al nostre sector costaner bufarà a uns 8/12 nusos amb component sud-oest, fins la matinada de dimarts. Al matí de dimarts també tindrem garbí a uns 8/12 nusos igual com a la tarda.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada fins la matinada de dimarts. Al matí i a la tarda tindrem la mateixa situació, amb mar de fons de sud.