Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 28 de desembre del 2010

Els núvols baixos han tornat


Imatge captada aquest matí per la càmera de tv3.


Avui han tornat a aparèixer nombrosos núvols baixos, els quals s'han beneficiat de l'elevada humitat existent en capes baixes de la troposfera. El vent humit que hem tingut en supefície, amb component sud i est, només ha bufat a uns 6 km/h de forma sostinguda a les hores centrals del dia, però ha sigut més que suficient per portar-nos mala visibilitat i la formació d'aquests núvols baixos o boires altes., tot això acompanyat per moltes estones de sol.

Encara que hem tingut vent marítim a les hores centrals, durant la matinada ha bufat tramuntana, la qual ens ha donat la ratxa màxima enregistrada avui, amb tant sols 13 km/h.
Pel que fa a la temperatura, aquesta ha pujat fins a 10,7 cº i la mínima ha baixat fins a 2,3 cº. L'estat de la mar s'ha mantingut amb una mica de maror mar endins, i arran de costa ha quedat entre mar arrissada i marejol.
La humitat relativa ha notat la presència d'aquests vents humits, ja que ha oscil.lat entre el 77 i el 92 %. La pressió atmosfèrica ha tingut un màxim de 1022 hpa i un mínim de 1019 hpa. Dades de meteoclimatic.com


Previsió per aquest dimecres


Aquest dimecres a Palamós, la nuvolusitat de tipus baix i en altres nivells encara pot ser més abundant que avui, ja que el vent pot bufar amb component sud-est fluix al llarg de tot el dia. Independentment, poden aparèixer nombrosos bancs de boira a l'interior.

La temperatura pot pujar fins a 12/14 cº a la costa, fins a 10/12 cº a l'interior i fins a 6/10 cº al Pirineu, llevat d'algunes valls on la fred s'hi quedi estancada. La mínima pot baixar fins a 2/5 cº a la costa, fins a -1/2 cº a l'interior i fins a -2/-6 cº al Pirineu, amb més fred a les valls que a les muntanyes.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix de direcció variable o hi haurà calma, fins la matinada de dimecres. Al matí s'anirà imposant el garbí o xaloc a uns 6/8 nusos. A la tarda tindrem garbí o xaloc a uns 4/8 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o marejol arran de costa i una mica de maror mar endins, fins la matinada de dimecres. Al matí tindrem marejol arran de costa, amb mar de fons de sud i una mica de maror mar endins. A la tarda tindrem la mateixa situació.