Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

diumenge, 5 de desembre del 2010

Imatges i vídeo de la garbinada d'avui


Imatge de les onades impactant contra les roques amb un cel ennuvolat.


La jornada d'avui diumenge ha estat caracteritzada pel fort vent de llebeig i per l'abundant nuvolusitat. Aquests vent de llebeig donava una sensació força desagradable arran de mar, amb sensació de fred i humitat acusades.
A mar, es podia observar molta mar de fons de sud i mar de vent amb nombrosos blancalls aixecats pel garbí, amb maror generalitzada arran de costa i forta maror mar endins, ja que la boia de Puertos del Estado indica onatge d'1,5 m.

El vent de llebeig ha bufat a uns 20/30 km/h de forma sostinguda i ha tingut una ratxa màxima de 56 km/h.
Pel que fa a la temperatura, tal i com es preveia, aquesta s'ha recuperat, sobretot durant la nit, amb una mínima que ha baixat fins a 9,9 cº, quan en jornades anteriors rondava els 0/2 cº. La màxima ha pujat més tímidament, fins a 13,2 cº, quan en jornades anteriors rondava els 9/12 cº.
L'estat del cel s'ha mantingut molt ennuvolat, amb alguna clariana esporàdica. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 1019-1008 hpa, per tant, ha patit una bona baixada. La humitat relativa ha tingut un mínim del 67 % i un màxim del 80 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.

Recull d'imatges del dia



Nombrosos blancalls aixecats pel vent de sud-oest.



Núvols en diferents nivells, alguns lenticulars degut al vent.



Fort onatge i cel ennuvolat.



El cel amb cirroestratus mig tapant el sol, una estela d'avió projectant la seva ombra als cirroestratus, altocúmulus lenticularis de color fosc, estratocúmulus en un nivell inferior.



Vista general del mar i els núvols.


Breu vídeo de la garbinada