Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

divendres, 24 de desembre del 2010

La pluja fa el ronso i arriba la tramuntana


Imatge d'aquesta tarda. Observeu els núvols recargolats per la tramuntana i la pluja que ja marxa mar endins.

Tot i que es preveia la caiguda d'alguns plugims fins la matinada, finalment els plugims s'han allargat fins a primeres hores de la tarda i ens han deixat 3,8 mm més, amb un total de 26 mm caiguts en quatre dies.

Aquest dia gris abans de la nit màgica de Nadal, s'acaba amb la tramuntana freda trucant a les portes i serà aquesta, la protagonista de les properes jornades, així doncs abrigueu-vos!
Pel que fa a les dades del dia, a part d'aquests 3,8 mm caiguts, la temperatura ha pujat fins a 10,4 cº i la mínima és la temperatura actual, amb 7,4 cº. El vent de tramuntana s'ha començat a reforçar a partir de mitja tarda i a hores d'ara bufa a uns 20/25 km/h, amb una ratxa màxima de 39 km/h, tot i que s'anirà reforçant. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol arran de costa i maregassa (ones de 2'8 m ) mar endins, segons la boia de Palamós. La pressió atmosfèrica ha oscil.lat entre els 996 i els 1004 hpa. La humitat ha tingut un màxim del 96 % i amb l'entrada de la tramuntana està baixant fins al 49 %. Dades de meteoclimatic.com i Puertos del Estado.



Imatge de la virga que queia cap a St. Joan., observeu les clarianes de l'horitzó degut al vent de tramuntana que afectava el nord.



Més virgues cap al nord.



Núvols recargolats degut a la tramuntana.