Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 2 de desembre del 2010

Nova i última glopada d'aire fred


Mapa de temperatura a 850 hpa, model MM5, prevista per divendres a la nit. Observeu com serà d'uns -5 cº.

Com podeu observar al mapa superior, demà al vespre tindrem una nova glopada d'aire fred amb temperatures que a 1500 m d'alçada devallaran fins a -5 cº., aquest fet es traduirà en una nova devallada de les temperatures i de la cota de neu, amb la qual cosa l'ambient gèlid es farà notar encara més, no obstant, la manca d'humitat no crearà les condicions necessàries per veure ploure o nevar. Sembla que aquesta serà la darrera entrada d'aire fred prevista pels pròxims dies, ja que a partir de diumenge es produirà una lleugera remuntada dels termòmetres., aquesta pujada de les temperatures es veurà més clarament a partir de dilluns i en dies posteriors, on la massa d'aire fred serà substituïda per uns massa d'aire càlid procedent del sud, amb vents de garbí., per fer-nos una idea d'aquesta pujada de les temperatures, si demà tindrem -5 cº a 850 hpa dilluns tindrem temperatures de 14/15 cºa 850 hpa, és a dir, seran 20 cº més elevades.

Si mirem les dades d'avui, la màxima ha pujat fins a 9,6 cº i la mínima ha sigut de 5,4 cº. El vent ha bufat fluix de component variable, amb una ratxa màxima de 19 km/h de tramuntana. El mar s'ha mantingut amb maror mar endins i amb mar arrissada o marejol arran de costa. El cel s'ha mantigut amb núvols força gruixuts que no han deixat precipitació i amb algunes clarianes, tot i que al nord de la comarca s'aprecia la caiguda de ruixats. La pressió ha tingut un màxim de 1009 hpa i un mínim de 1006 hpa. La humitat ha oscil.lat entre el 68 i el 88 %. Dades de meteoclimatic.com.



Temperatura prevista a 850 hpa per dilluns, model WRF. Observeu com serà d'uns 14 cº.

Previsió per aquest divendres

Aquest divendres es preveu amb predomini del sol, amb algun núvol mig i baix decoratiu. No es preveu pluja ni neu, potser cau algun floc anecdòtic a la Selva Marítima.

La temperatura podrà pujar només fins a 8/10 cº a la costa, fins a 6/8 c º a l'interior i fins a -6/0 cº al Pirineu. La mínima baixarà fins a 0/2 c º a la costa, fins a -2/-4 c º a l'interior i fins a -6/-14 c ºal Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà molt fluix amb component oest, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem la mateixa situació o calma. A la tarda entrarà la tramuntana a uns 8/10 nusos, superior al nord del Cap de Begur.

L'estat de la mar es mantindrà amb mar arrissada o una mica de marejol arran de costa i maror mar endins, fins la matinada de divendres. Al matí hi haurà la mateixa situació, igual com a la tarda.


Imatge de radar d'aquest vespre on es veuen els ruixats que cauen al nord de la comarca i a sobre el mar.