Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 16 de desembre del 2010

Possibilitats d'alguna volva anecdòtica


Mapa de cota de neu previst per divendres al vespre.


Aquest divendres, poden aparèixer ruixats a qualsevol punt del quadrant nord-est. Amb el pas de les hores, la cota de neu anirà descendint des dels 700 m fins a 200 m a partir del vespre. Segons alguns models meteorològics, com l'MM5, podrien caure algunes febles precipitacions, amb forma de neu al voltant dels 200 m o fins i tot en cotes inferiors de forma local, a més, també pot caure algun ruixat de calabruix o neu granulada fins arran de mar., en principi serien petits ruixats anecdòtics i localitzats., estarem atents a veure si demà veiem caure l'element blanc. On més possibilitats de veure caure alguna volva a la nostra zona serà al Massís de les Gavarres o a l'Ardenya.

Pel que fa a les dades d'avui a Palamós, la màxima només ha pujat fins a 9,2 cº i la mínima ha sigut de 2,7 cº. El vent ha bufat amb component nord, a uns 25/30 km/h de manera sostinguda al llarg de la passada matinada, la resta del dia el vent ha anat a menys, amb una ratxa màxima de 71 km/h. L'estat de la mar s'ha mantingut amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins. L'estat del cel ha sigut assolellat, amb alguns cirrus i altocúmulus poc importants. La humitat relativa ha oscil.lat entre el 30 i el 63 %. La pressió atmosfèrica ha tingut un màxim de 1020 hpa i un mínim de 1015 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest divendres

Aquest divendres tindrem un dia amb nuvolusitat variable, més escassa al matí i més abundant a la tarda. Poden crèixer algunes nuvolades de tarda a qualsevol indret de la demarcació, i descarregar alguna feble nevada per damunt dels 200 m a partir de la tarda/vespre, no és descartable que localment la cota sigui inferior, a més, també pot caure calabruix o neu granulada de manera anecdòtica fins arran de mar, en principi serien ruixats inconnexos i localitzats.

La temperatura pujarà fins a 10/12 cº a la costa , fins a 6/10 c º a l'interior i fins a 0/2 cº al Pirineu. La mínima pot baixar fins a 0/2 cº a la costa, fins a -1/-4 cº a l'interior i fins a -4/-8 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component sud-oest, a uns 6/8 nusos, fins la matinada de divendres. Al matí de divendres hi haurà garbí a uns 15/20 nusos. A la tarda tindrem l'entrada de la tramuntana a uns 6/8 nusos, més reforçada al nord del Cap de Begur. A la nit tindrem tramuntana a uns 10/14 nusos.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror mar endins, amb mar arrissada o marejol arran de costa, fins la matinada de divendres. Al matí tindrem marejol arran de costa i de maror a forta maror mar endins, amb ones direcció sud-oest. A la tarda tindrem marejol arran de costa i maror mar endins igual com a la nit.


Mapa de precipitació prevista per divendres al vespre, model MM5.