Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimarts, 14 de desembre del 2010

Tramuntanada freda


Els núvols baixos d'aquesta tarda.


Les darreres hores han estat marcades pel vent de tramuntana. Aquest vent del nord que acompanya l'entrada d'aire fred, ha bufat amb insistència des de primeres hores del dia, això provoca que la temperatura de sensació sigui força més baixa. La velocitat sostinguda de la tramuntana, es troba en aquests moments en 20/30 km/h, tot i que al llarg del dia s'ha situat en els 15 km/h., la ratxa màxima ha arribat als 56 km/h.

L'estat de la mar s'ha vist molt alterat a causa de la tramuntanada, amb onatge que volta els 2 m mar endins i el mig metre arran de costa.
Una altre de les característiques d'aquesta entrada d'aire fred procedent de l'interior del Continent és la seva manca d'humitat, ja que a hores d'ara la humitat relativa és del 22 %, amb un mínim del 19 %, tot i que durant la matinada s'havia arribat al 70 %. La temperatura s'ha mantingut per la banda baixa, amb una màxima de només 10,6 cº i una mínima de 3,4 cº. Pel que fa a l'estat del cel, aquest s'ha mostrat amb presència majoritària de l'astre rei, amb alguns núvols baixos i alts decoratius, els quals han sigut una mica més abundants a mitja tarda. La pressió atmosfèrica ens diu que l'anticicló no es troba gaire lluny, ja que ha oscil.lat entre els 1017 i els 1021 hpa. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per les properes hores


Es preveu que a Palamós encara es puguin mantenir alguns núvols baixos poc importants, al llarg de la propera nit/matinada, més importants mar endins on poden descarregar algun ruixat. La sensació de fred serà molt acusada degut al vent i a la baixada de temperatures, no obstant, aquest mateix vent pot evitar que pugui glaçar a tota la nostra zona.

La temperatura aquest dimecres pot baixar fins a 2/4 cº a la costa i Empordà., a les zones arrecerades del vent, a l'interior de la demarcació, es pot baixar fins a -2/-6 cº, al Pirineu es pot arribar a -10/-16 cº. La màxima es quedarà molt curta, ja que serà d'uns 8 cº a la costa, d'uns 2/6 cº a l'interior i d'uns -4/-10 c ºal Pirineu.

El vent al nostre sector costaner pot bufar a uns 20/24 nusos durant la nit de dimarts a dimecres, amb component nord. A la matinada de dimecres la tramuntana pot arribar als 25/30 nusos, amb ratxes superiors., mar endins es pot arribar als 35/40 nusos, especialment al nord del Cap de Begur. Al matí tindrem tramuntana a uns 20/25nusos. A la tarda la tramuntana es pot intensifcar de nou i arribar als 30 nusos. Al nord del Cap de Begur es poden superar els 40 nusos. Es desaconsella tota activitat nàutica.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror arran de costa i maregassa mar endins (ones de 3,3 m), al llarg de la nit de dimarts a dimecres. A la matinada de dimecres tindrem la mateixa situació, amb maror mar endins i maregassa (ones de 3,9 m) mar endins. Al matí tindrem maror arran de costa i maregassa amb àrees de mar brava (ones de 4,2/4,5 m ) mar endins i al nord del Cap de Begur. A la tarda tindrem mar brava generalitzada a tot el Golf de Lleó i de maror a forta maror arran de costa.



Onatge previst per dimecres a la tarda.



Vent en superfície previst per dimecres a la tarda.