Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dimecres, 8 de desembre del 2010

La tramuntana agafa el relleu


Vent en superfície previst per dijous a la tarda.

A partir d'aquest dijous l'acostament de l'anticicló en forma de falca, juntament amb una zona de baixes pressions situada a l'est d'Europa, ens portaran una entrada de vents de component nord i el vent de llebeig que ens ha estat acompanyant els darrers dies desapareixerà. Aquest vent del nord ens portarà una devallada força destacada de la temperatura, juntament amb una disminució de la humitat ambiental.
Pel que fa a la jornada d'avui a Palamós, aquesta ha sigut força assolellada, però amb el cel enterenyinat per núvols alts. La temperatura ha pujat fins a 20,3 cº i ha baixat fins a 14,7 cº., aquestes temperatures ens han portat un ambient prou agradable per les dates en què ens trobem. El vent ha bufat amb component sud-oest a uns 20/30 km/h de forma sostinguda, amb una ratxa màxima de 61 km/h.
L'estat de la mar s'ha mantingut amb maror generalitzada, amb mar de fons de sud.
La pressió atmosfèrica ha pujat de 1002 hpa a 1011 hpa, degut a l'acostament de l'anticicló.
La humitat relativa ha oscil.lat entre el 90 i el 45 %. Dades de meteoclimatic.com.


Previsió per aquest dijous

Aquest dijous tindrem un dia amb núvols molt abundants de tipus alt, baix i mitjana alçada, amb alguna clariana esporàdica. Podria caure algun petit ruixat a prop del Montseny i a la Costa Brava sud.

La temperatura màxima patirà una notable devallada ja que només arribarà a 12/14 cº a la costa, a 10/12 c º a l'interior i a 2/8 cº al Pirineu. La temperatura mínima es pot donar al final del dia, amb temperatures de 8/10 cº a la costa, de 6/8 cº a l'interior i de -2/4 cº al Pirineu.

El vent al nostre sector costaner bufarà amb component oest fluix fins la matinada de dijous. A primeres hores del dia i durant el matí, entrarà la tramuntana a uns 12/16 nusos. A la tarda tindrem tramuntana a 20/25 nusos, amb ratxes superiors, sobretot al nord del Cap de Begur, on s'arribarà a 30 nusos. La tramuntana continuarà a la nit.

L'estat de la mar es mantindrà amb maror generalitzada, amb mar de fons de sud, fins la matinada de dijous. Al matí tindrem mar creuada, amb mar de fons de sud i mar de vent de nord, amb maror mar endins i marejol arran de costa. A la tarda hi haurà entre marejol i maror arran de costa, i forta maror mar endins.



Mapa de vent i temperatura previstos per dijous a la tarda. Observeu com tindrem temperatures més fedes que les últimes jornades.