Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dilluns, 27 de desembre del 2010

Dades i fotos de Nadal i St. Esteve


Imatge del dia de Nadal ben assolellat.


Després dels dies plujosos i humits que vàrem tenir la setmana que deixem enrera, els dies de Nadal i St. Esteve han sigut assolellats i amb poca humitat relativa., tot això degut a l'allunyament de la borrasca que ens ha estat afectant.

La jornada de Nadal va estar marcada per la tramuntana freda que va bufar durant la matinada i a la tarda/nit, amb una ratxa màxima de 45 km/h, tot i que a les hores centrals del dia el vent va bufar fluix i amb direcció variable. L'estat de la mar es va mantenir amb marejol arran de costa i amb forta maror mar endins, amb ones d'1,7 a 2,5 m d'alçada segons la boia de Palamós, amb mar de fons de nord.
Tot i el sol, l'ambient va ser força fred, amb una màxima de 10,2 cº i una mínima de 3,7 cº. La humitat relativa va devallar des del 68 % fins al 42 % i la pressió atmosfèrica va pujar dels 1015 als 1017 hpa, símptoma de l'acostament de l'anticicló.

Imatges captades el dia de Nadal a migdia, on es pot comprobar l'ambient assolellat i la bona visibilitat que hi havia a la zona de la Cala dels Pots, després d'uns dies lletjos:







Pel que fa a la jornada d'ahir, dia de St. Esteve, el dia va tornar a ser assolellat amb un vent de tramuntana fred i persistent, que va bufar des de la matinada fins al vespre, a uns 30/40 km/h de forma sostinguda en els moments àlgids, amb una ratxa màxima de 85 km/h.
L'estat de la mar es va mantenir amb maror arran de costa i amb forta maror o maregassa mar endins, amb ones d'1,8 a 2,8 m d'alçada segons la boia de Palamós. La temperatura màxima va arribar fins a 11,8 cº i la mínima va baixar fins a 2,2 cº.
Cal destacar la baixíssima humitat ambiental que hi va haver, degut al vent sec de tramuntana, amb un màxim del 65 % i un mínim que va baixar fins al 9 %, siguent aquest el registre més baix de tot l'any. La pressió atmosfèrica va oscil.lar entre els 1014 i 1021 hpa. Dades extretes de meteoclimatic .com i Puertos del Estado.