Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 16 de desembre del 2010

El vent de l'huracà Charley


L'huracà Charley. Font: NASA.

El 13 d'agost del 2004, es va realitzar la filmació d'una de les ràfegues de vent més fortes mai enregistrades. Aquesta ràfega de vent va ser de 249,5 km/h (categoria 5) i provenia del pas de l'huracà Charlie per sobre de Florida, amb vents sostinguts de 240 km/h (categoria 4).

Mike Theiss, "d'Ultimate Chase" , va enregistrar aquest vent tant fort a Charlotte Harbor, Florida. Aquesta ratxa de vent de categoria 5, es creu que provenia d'un "mini-remolí" o "sub-vòrtex" que estava a la paret de l'ull de l'huracà.
Els científics creuen que a l'huracà Andrew, hi havien nombrosos "mini-remolins" que van devastar el sud de Florida l'any 1992.
Un altre persona que acompanyava a Mike Theiss, va enregistrar una pressió baromètrica de 942 hpa a l'ull de l'huracà, que es va utilitzar en l'Informe del Centre Nacional d'Huracans.


Al vídeo que veureu a continuació, es pot observar l'extraordinària força del vent que acompanya a l'huracà Charley, el qual destrueix una benzinera i altres edificis. Cap al final de vídeo es veu com el temps millora i el vent encalma degut al pas de l'ull de l'huracà., aquesta pausa només va durar uns 3/5 minuts.