Si cliqueu sobre les fotos del post i després premeu la tecla F11 aquestes es veuen més grans.

dijous, 18 de març del 2010

La nevada del 8 de març


Imatge de la nevada a Palamós, el 9 de març al matí. font

Bé, després d'uns dies absent, ja he tornat. Com no, començarem fent referència al passat 8 de març, el qual serà recordat per la nevada que va deixar entre 15/20 cm de neu humida, a nivell del mar a Palamós i gruixos d'uns 80 cm. a les zones elevades de l'interior, especialment a les Gavarres. En total, entre neu i pluja, es recolliren 55 mm., acompanyats de fortes ràfegues de vent de gregal allevantat i un fort temporal marítim.
Una nevada d'aquesta magnitut, no s'enregistrava des de l'any 1985.
Al tractar-se de neu humida, les conseqüències del major pes de la neu, juntament amb el fort vent, han creat un panorama desolador al boscos del nostre entorn.
Segons una primera valoració del Consorci de les Gavarres, unes 17.000 hectàrees de boscos, s'han vist greument afectades, en forma de milers d'arbres caiguts i branques trencades.
Pel que fà a les afectacions en infraestructures, la caiguda de 33 torres elèctriques d'alta tensió, unes 500 de mitja tensió i centenars de petites línies, van portar una apagada general, que va deixar moltes zones de Palamós i de la resta de la Costa Brava, sense electricitat durant 3 dies, depenent dels barris i de la població.
Fins ahir, en algun indret de la provincia encara estaven sense electricitat.
Sens dubte, aquesta vegada l'estampa de la neu ens ha mostrat la seva cara més amarga, ja que aquesta, quant cau en zones poc habituals i en gran quantitat, ens porta conseqüències tant nefastes com les que s'han viscut a les nostres comarques.
Tant de bó, un fet com aquest no s'hagués produït mai, tot i així, ni ha sigut la primera vegada que passa, ni segurament en serà l'última.

Tot seguit podreu veure la nevada que va caure a Palamós, en uns videos que es poden trobar al Youtube: